Immo Tenerife : volledig gerenoveerde Westhavenbay appartementen te koop
162.000 tot 325.000 €
ReferentieWHB2
Prijs162.000 tot 325.000 €
LocatieCosta del Silencio
TypeAppartement
Slaapkamers2
Badkamers2
Bouwjaar1993
ZeezichtJa
Omschrijving

Te koop Westhaven Bay appartementen in Costa del Silencio : Een uniek kans om zelf eigenaar te worden van uw appartement in uw favoriete Westhaven Bay vakantiecomplex ! Tevens is dit de perfecte vastgoed investering ! De appartementen zullen bovendien volledig gerenoveerd worden !

U kan uw appartement indien u dit wenst tot maart 2019 nog in uitbating geven of voortaan exclusief aan uw familie, vrienden en kennissen aanbieden! De uitbating van het restaurant van Westhavenbay blijft ongewijzigd: Nele blijft het restaurant uitbaten en het zwembad zal voortaan aan de gemeenschap van eigenaars van de twee complexen toebehoren zodat u niks van de huidige pluspunten van Westhaven Bay dient te missen ! Wat de uitbating of verhuringen na maart 2019 betreft zal er eind 2018 een beslissing genomen worden met de nieuwe eigenaars op basis van de meest interessante voorwaarden en wetgeving op dat ogenblik.

Casa Nele: Onder de Westhaven bay kenners is dit gekend als “de nieuwbouw”. Ook deze appartementen krijgen een opfrisbeurt ! Het zijn de recentste appartementen die gebouwd zijn en allemaal hebben deze frontaal zeezicht. Er is een aanbod van 1-2-3 & 4 slaapkamer appartementen. Prijzen vanaf 235.000€ (1slpk) en 298.000€ (2slpk). Deze prijzen zijn voor niet gerenoveerde appartementen De appartementen van Casa Nele zijn 10 units voor residentieel of lange verhuur gebruik. Deze kunnen niet langer via de uitbating verhuurd worden maar zijn wel goede beleggings appartementen die privatief kunnen verhuurd worden los van Westhaven Bay.

Casa Rita: Dit zijn de voor velen gekende vakantieappartementen nabij het restaurant. In het komende jaar zullen deze een grondige vernieuwing ondergaan al dan niet aangepast aan uw persoonlijke wensen (keuken, badkamers, sanitair, vloeren…). In dit gedeelte zijn er 17 appartementen met 2 slaapkamers en 23 appartementen met 1 slaapkamer te koop. De eerste 2 lijnen genieten van een panoramisch zeezicht. Alle appartementen worden gerenoveerd en hebben natuurlijk een ruim terras ! Indien gewenst worden de renovaties uitgevoerd op basis van beschikbaarheid zodat u geen huurinkomsten verliest! Uw eigen appartement in Tenerife met legale inkomsten als u het niet zelf nodig hebt! De eigenaars van de appartementen in Casa Rita kunnen wettelijk nog steeds beslissen hun appartement zelf te gebruiken of in uitbating te geven (het contract is wettelijk exclusief met 1 uitbater). Alle appartementen die we verkopen werden of worden zeer grondig gerenoveerd inclusief nieuwe elektriciteit, waterleidingen, valse plafonds met led verlichting, vernieuwde keuken, nieuw meubilair enz… klaar voor uitbating. Prijzen Casa Rita : vanaf : 142.000,- (1 slk) en vanaf 162.000,- (2 slk). Deze prijzen zijn voor niet gerenoveerde appartementen

Voordelen Westhaven Bay:

  1. Bewezen rendement en bezetting sinds meer dan 20 jaar.
  2. Vaste huurders
  3. Totaal vernieuwde appartementen zonder kosten garantie de komende jaren
  4. legaal verhuur en inkomsten voor periodes die u niet wenst te gebruiken
  5. Tenerife is een 365 dagen per jaar bestemming! U kan dus komen en verhuren wanneer u maar wil!

Rendement ongeveer 4% na alle kosten en berekend op totale aankoopsom inclusief kosten en bezetting rond de 60% laag seizoen en 80% hoog seizoen.

De andere appartementen van Casa Nele zijn 10 units voor residentieel of lange verhuur gebruik. Deze kunnen niet langer via de uitbating verhuurd worden maar zijn wel goede beleggings appartementen die privatief kunnen verhuurd worden los van Westhaven Bay. Hier starten de prijzen vanaf 295.000€ maar allen hebben frontaal zeezi

Enkele veel gestelde vragen :

• Kan ik een appartement samen met vrienden kopen of op naam van mijn kinderen ? JA, zolang iedereen over de wettelijke eisen beschikt kan u een vastgoed in Spanje kopen op eigen naam, met verschillende personen, kopen op naam van een derde met vruchtgebruik voor jezelf of met een vennootschap. Wens je dus met vier vrienden elk drie maanden te komen dan kan je dus elk 25% van het appartement kopen !

• Is het appartement mijn volledige eigendom ? JA, alle appartementen beschikken over een eigen kadastraal nummer en zijn geregistreerd in het register van de gemeente Arona. U dient dus jaarlijks uw grondlasten te betalen. U kan uiteraard ook verkopen wanneer u dit wenst!

• Welke kosten heb ik jaarlijks op mijn appartement in Tenerife? Zoals elk appartement in een complex is er een gemeenschap van eigenaars die samen beslist op basis van de onderhoudskosten en een reserve hoeveel u elke maand aan de syndicus zal moeten bijdragen. Daarnaast zal u voor uw appartement jaarlijks huisvuil en gemeentetaksen (kadaster) moeten betalen. Elk appartement beschikt over eigen tellers waardoor u ook de nutsvoorzieningen (water & elektriciteit) rechtstreeks zal betalen.

• Moet ik mijn appartement verhuren of kan ik het naar mijn zin inrichten en verbouwen ? U bent 100% eigenaar van uw eigen appartement en zolang u aan de eisen van de gemeenschap van eigenaars en de gemeentelijke vergunningen voldoet, bent u niet verplicht te verhuren en kan u het inrichten zoals uw eigen paleis!

Ligging

Costa del Silencio : waar de Belgen zich thuis voelen. Costa del Silencio is het gebied ten westen van Plays de Las Americas en Los Cristianos. Het strekt zich uit van net voor Las Galletas tot Los Abrigos. Dit is het uiterste zuiden van Tenerife en werd enkele decennia terug op de kaart geplaatst door de komst van het TenBel vakantiepark. Destijds was dit park een puur Belgische onderneming (vandaar de naam TENerife -BELgië). Rondom Tenbel ontstond heel wat toeristische activiteit zodat men nu in El Trébol veel cafés, bars, restaurants, pizzeria's en vakantieamusement aantreft. Las Galletas is een prima uitvalbasis om Tenerife te ontdekken. In geen tijd is men met het openbaar vervoer in de grote centra als Los Cristianos of Playa de las Americas terwijl men toch verblijft in een min of meer rustige omgeving. Het pittoreske haventje biedt een aanleg plaats voor vele plezierboten en is gekend om zijn duikerscentra. Elke ochtend is er een vismarkt waar de vangst van de afgelopen nacht wordt verkocht. In tal van rstaurantjes staat de verse vis van de dag op het menu. Las Galletas kent nog vele lokale handelaars die hun uiterste best doen om het de toeristen naar hun zin te maken. Las Galletas staat in schril contrast met de drukke badsteden. Niettegenstaande men er alles kan vinden is er geen overaanbod. De regio valt door zijn rustiger karakter meer in de smaak van volwassenen en overwinterende senioren. Tijdens de schoolvakanties blijken ook veel families met kinderen te kiezen voor deze omgeving.

Contacteer ons