Elk jaar overwinteren en resideren er meer en meer Belgen en Nederlanders op Tenerife.

De vergrijzing

De senioren van de 21e eeuw blijven niet meer wachten tot de kinderen of kleinkinderen op bezoek komen maar trekken er op uit en nemen het ervan zolang het nog kan. Daaronder zijn er velen die over de grenzen gaan kijken op zoek naar een prettige en zonnige oude dag. Tenerife is voor velen onder hen favoriet. Niet alleen vanwege het heerlijke en gezonde klimaat. Zeker ook vanwege de relaxte levensstijl, de Europese mentaliteit, het hoogstaande voorzieningenniveau, de lagere kosten van levensonderhoud, de gemakkelijke én goedkope bereikbaarheid en het gemak van de Euro als betaalmiddel . De vergrijzing in België en Nederland slaat de komende decennia toe. Niet minder dan een kwart van de bevolking zal in 2030 ouder zijn dan 65 jaar. Daaronder zijn er velen die over de grenzen gaan kijken op zoek naar een prettige en zonnige oude dag. Niet meer gebonden aan een baan verdwijnen ze zodra de kille maanden aanbreken naar zonniger oorden. Dankzij het bestaan van goedkope vluchtmaatschappijen is Tenerife het toevluchtsoord geworden.

Tenerife is voor velen onder hen de favoriete bestemming.

Niet alleen vanwege het heerlijke en gezonde klimaat. Zeker ook vanwege de relaxte levensstijl, de Europese mentaliteit, het hoogstaande voorzieningenniveau, de lagere kosten van levensonderhoud, de gemakkelijke én goedkope bereikbaarheid en het gemak van de Euro als betaalmiddel. Tenerife is natuurlijk al lang veel meer dan een aantrekkelijke zonbestemming. Mede dankzij de steun van de Europese gemeenschap heeft het zich ontwikkeld in een sneltreinvaart tot een welvarende, politiek stabiele en moderne maatschappij die in vele opzichten kan wedijveren met Noordwest Europa. Ook waar het gaat om de gezondheidszorg. Een kwakkelende gezondheid blijkt geen enkele belemmering meer om de winter te ontvluchten. Op de boulevard zoeven de electrische driewielerscooters eensgezind met de voetgangers mee. Ook rolstoelen horen 's winters bij het straatbeeld. Het klimaat op Tenerife is overigens zeer heilzaam voor rheumapatiënten en gelukkig is er geen lichamelijke conditie vereist om van de zon te genieten.

Waarom Tenerife?

Een voor de hand liggende bestemming, want de Canarische Eilanden bieden in de winter hogere temperaturen dan in Belgie of Nederland en de reistijd bedraagt slechts ongeveer vier uur. Daar komt bij dat vliegen en vliegtickets steeds goedkoper worden, daardoor is een wintervakantie of overwinteren op Tenerife goedkoop, en niet alleen meer alleen voor de bemiddelde ouderen. Tenerife heeft voor ieder van ons een plek. Historische of toeristische steden , prachtige natuur, de rijke tradities, veel rust of drukte en vooral ruimte. Voor zowel beleggers als toekomstige bewoners is het goed om te weten dat beleggen in een woning in Tenerife de toekomst is. Dit is nu en in de komende jaren het moment om een tweede verblijf aan te schaffen. Wees voorbereid op de komende boom.

Meer info:

.