Welkom in de Caraïben van Europa

Een zacht subtropisch klimaat het hele jaar door, een gezonde omgeving met die warme typische Canarische gastvrijheid en een plaats waar je goed kan leven zonder te diep in de geldbeugel te tasten. Als je al deze combinaties samen neemt is het bijna te mooi om waar te zijn. Nochtans is het de werkelijkheid. Welkom in Tenerife… de Caraiben van Europa en nieuwe belgische kust van de Canarische eilanden. Tenerife is een zeer gegeerde markt vanwege het feit dat heel Europa een stekje probeert te bemachtigen op het meest zuidelijk gelegen punt van Europa. Waar de zon het hele jaar aanwezig is met een gemiddelde temperatuur van 22º en dit op enkele uren vliegafstand van het thuisland. Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden biedt daarom de meeste voorzieningen, zoals moderne ziekenhuizen, scholen, winkelcentra, congres centra, sportfaciliteiten als tennis- en golfbanen en andere mogelijkheden om je nooit te vervelen. Of misschien wilt u gewoon op één van de vele stranden liggen, gaan winkelen, van het nachtleven genieten of naar een thema- of waterpark met de kinderen? Tenerife biedt tevens geschiedenis, cultuur, fijne culinaire avonturen in restaurants gesitueerd in pittoreske dorpen met oude botanische tuinen en prachtige gebouwen. Dus als u gewoonweg van een adembenemend uitzicht wilt genieten in alle rust of de behoefte voelt van een druk sociaal leven, dan zal Tenerife u altijd bekoren, keer op keer. Er zijn ook de bergen met de vulkanische Teide van 3.718 meter gelegen in een natuurpark waar je lange wandelingen kan maken, te voet, te paard, met de fiets, auto, bergbeklimmen en paragliding. Je vindt hier eveneens prachtige hotels. Tenerife wordt omringd door de Atlantische Oceaan met een beschermd marine reservaat en is ideaal om dolfijnen en walvissen te spotten, te zeilen, kiten, (wind)surfen, parasailing, zwemmen of duiken.

Nooit geziene lage opbrengsten van het spaargeld in België

Terwijl in België massaal geld op de spaarrekeningen blijft liggen, wachten ze in Tenerife op de buitenlanders die hier een woning willen kopen ! En dit gebeurt nu ook. Sinds maart 2013 mogen wij spreken van een heel groot stijgend aantal Belgische kopers. Opmerkelijk is dat er sprake is van een "generatie uitbreiding" bij de kopers. Het zijn nu ook jonge kopers en tweeverdieners die hun gezinswoning vrijwel hebben afbetaald en hun spaargeld investeren om een appartement in Tenerife te kopen. Voor gezinnen met kinderen is dat dan ook meteen een goedkopere vakantie dan op hotel gaan. Dankzij het klimaatzekere weer en de goedkope vluchten komen de Belgen zelfs voor een drie- a of viertal dagen voor een zonnekuur en om hun batterijen op te laden alvorens naar ons regenlandje terug te keren.

De nieuwe trends:
 1. Terwijl het vroeger senioren waren die een appartement of villa kochten in Tenerife om er te genieten van hun pensioen, zijn de kopers nu jonge dertigers en veertigers die een buitenverblijf zien als een betere investering dan de lage spaarboekrente en tegelijkertijd genieten van het zonnig klimaat.
 2. Menig Belgisch eigenaar van een woning in Spanje verkoopt zijn woning in Spanje en verhuist naar Tenerife.
 3. Waar men vroeger eenmaal op vakantie ging, gaat men nu meermaals op kortere vakanties. Hierdoor is Tenerife de ideale plaats door zijn subtropisch klimaat.
 4. De extra vliegverbindingen en de blijvende prijzenoorlog van de talrijke lagekosten luchtvaartmaatschappijen versterken deze trend zodat de verlengde vakantieweekends naar het zonzekere Tenerife volop concurreert met een verblijf aan de Belgische Kust. De komende jaren gaat deze trend nog toenemen zodat toekomstige kopers hun spaargeld op een veilige en legale manier optimaal zullen benutten door te investeren in immo in Tenerife.

Op 23 maart 2015 publiceerde de krant "Het Laatste Nieuws" dat er nooit zoveel Belgen in Spanje een tweede verblijf hebben gekocht....Wij als Belgische makelaars in Tenerife zeggen 'dit is nog maar het begin ...'

Waarom?
 • Tenerife heeft een speciaal bevoorrecht fiscaal statuut in Spanje en de Europese Unie.
 • De kosten bij aankoop van een vastgoed in Tenerife zijn veel lager dan in België en zelfs lager dan het Spaanse vasteland.
 • Het Spaanse vasteland heeft een wisselvallig weerspatroon vanaf eind oktober tot einde maart. waar Tenerife het hele jaar door een warm klimaat garandeert.
 • Het levensonderhoud in Tenerife is er véél goedkoper dan in andere Europese landen (o.a. : geen verwarmingskosten, veel goedkopere benzine, slechts 5% btw enz...)
 • De verhuurmogelijkheden zijn optimaal ingevolge de grote en stijgende vraag van vakantiegangers.
 • Tenerife is het eiland van de "eeuwige lente", waardoor het verhuurrendement van een woning het hoogst is in heel Europa. Men spreekt hier dus nooit van een laagseizoen.
 • Tenerife behoort tot de Europese Unie met alle bijkomende voordelen, zoals zelfde munt, goede bescherming van de consument, goede medische voorzieningen, goede regelgeving.
 • De bereikbaarheid met het vliegverkeer is optimaal en en de vluchtduur is kort (circa 4 uur). Men biedt dagelijks vluchten aan vanuit Brussel, Oostende, Luik en Charleroi en Weeze. Ook interessant is de vlucht met
  Ryanair vanuit Frankrijk (Bauvais)
 • Last but not least: Tenerife heeft geen industrie, een gezond klimaat, zuivere lucht en biedt dus een betere levenskwaliteit. Dit jaar is er een verdubbeling van het aantal Belgen die effectief vastgoed hebben gekocht in Tenerife. In 2014 en 2015 blijven er eveneens nog koopjes te doen. Voor de sceptici hebben wij een referentie lijst van onze klanten die, indien u dit wenst u maar al te graag zullen overtuigen. Niet alleen over onze prijzen maar zeker ook over onze professionele werkwijze. Want juist hier zal je ons nodig hebben om je koop tot een volledig succes te maken.
Tenerife, de nieuwe Belgische kust van de Canarische eilanden ?
 • Belgen kopen massaal een tweede vakantiewoning in Tenerife

 • Verleden jaar werd er een stijging van 80% genoteerd van Belgen die een aankoop van een woning in Tenerife deden.

 • Ook de jongere Belgen sparen door te investeren in vakantiewoningen in Tenerife. Dertigers en veertigers zien een betere investering door te kopen in Tenerife en tegelijkertijd de vakantie met hun kinderen hiermee te combineren, wat flink goedkoper wordt dan op hotelvakantie te gaan.

 • De lage opbrengst op een spaarboekje in België en de interessante vastgoedprijzen in Tenerife zorgen voor deze blijvende stijgende tendensen.

 • De dagelijkse vliegverbindingen en de blijvende prijzenoorlog tussen diverse lagekostmaatschappijen versterken deze trend.

 • En als laatste : een zacht subtropisch klimaat het hele jaar door, een gezonde omgeving met die warme typische Canarische gastvrijheid en een plaats waar je goed kan leven zonder te diep in de geldbeugel te tasten. Als je al deze combinaties samen neemt is het bijna te mooi om waar te zijn. Nochtans is het de werkelijkheid. Daarom : Welkom inTenerife… de nieuwe belgische kust van de Canarische eilanden.

Neem alvast een kijkje in ons vastgoed te koop in Tenerife

KLIK HIER VOOR EEN LENING IN TENERIFE