top of page
iStock-1282610198.jpg

Emigreren

Begeleiding bij jouw emigratie

Overweegt u om naar Tenerife te verhuizen?

Dat klinkt veelbelovend. De stap richting het onbekende brengt nieuwe en frisse ideeën met zich mee. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat u in contact komt met de juiste mensen die u kunnen bijstaan?

Met name de taal vormt een uitdagende hindernis. Velen gaan online op zoek, talloze websites worden doorgespit om de verschillende stukjes van de puzzel samen te voegen. Men verlangt naar zekerheid en deskundig advies om dit project op een veilige manier te sturen. Dat is immers cruciaal voor een geslaagde emigratie of verhuizing: een grondige voorbereiding!

iStock-474498442 (1).jpg

Al snel ga je merken dat je ondanks de vele sites die je bezoekt nog steeds op je honger blijft zitten. Je gaat dan naar Tenerife om al een kleine verkenning uit te voeren en ook daar moet je diverse contacten gaan zoeken. Met veel geluk zal je gedeeltelijk al enig idee hebben. En hier komt het punt waar vele mensen hun intentie om te emigreren terug laten inslapen.

Men krijgt de puzzel niet volledig ineen…Zeker met de periodieke wetsaanpassingen ivm de Europese gemeenschap. Daar bijkomend heeft Tenerife een bijzonder fiscaal statuut.

Wanneer u onze klant wordt, hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Wij nemen de gehele procedure van u over.

Inderdaad, buiten de uitgebreide diensten die wij aan onze klanten verlenen bij hun aankoop, staan wij ook paraat om onze klanten volledige begeleiding te bieden wanneer ze tegelijkertijd naar Tenerife emigreren. Vanaf de verhuis tot en met de administratieve afhandeling om uw inburgeringsprocedure tot een succes te leiden. Hier komt zeer veel bij kijken.

Zoeken naar de ideale plek in Tenerife

Sinds duizenden jaren en tot op heden zijn wij, "de mens", op zoek naar de ideale plek om te kunnen leven. Als je naar de dierenwereld kijkt, is dit zelfs een constante. Verhuizen en emigreren is het meest natuurlijke verschijnsel. Wat drijft ons hier toe? Laten wij beginnen met ons dagelijks leven...Elke werkdag : de files, de trein, tram of bus. Steeds het zelfde wederkerende patroon. Verkeersstress is iedereen bekend. De hogere levens- en belastingskosten, het gebrek aan levenskwaliteit met het gezin, de steeds toenemende criminaliteit, schaars wordende bouwgronden, dure brandstofprijzen en....het weer. Ons land kent lange winters, grijze wolken, korte dagen, regen, sneeuw en korte zomers. Wanneer de herfst begint, vinden wij het fijn om eens knus en gezellig achter de haard te zitten bij guur weer. Maar na enkele malen begin je toch weer af te tellen naar de lente en de zomer. En tijdens die zes tot acht maanden houden wij ons huis warm met hoge brandstofkosten. We gaan werken om ook te kunnen sparen. Sparen om die jaarlijkse vakantie onder de zon en de blauwe hemel door te brengen. Jammer dat die zo snel voorbijgaat. Om dan terug te beginnen voor het volgende jaar. Gemiddeld besteden wij jaarlijks een 5000 € aan verwarming en reizen of een 420 € maandelijks !

Dit is nog niet alles. Door ons vochtige klimaat en de luchtverontreiniging komen met het ouder worden de eerste medische ongemakken. Rugklachten, ontsteking in gewrichten, reuma en allergieën allerhande. En dit is nu juist één van de zoveel redenen waarom velen onder ons overwegen om naar warmere oorden te vertrekken.

Maar naar waar ? Immers, alleen voor het goede weer moet je het niet doen. Hiervoor zijn er tal van landen die die mogelijkheid bieden. De lijst wordt snel heel kort als de volgende criteria moeten ingevuld worden. Het moet politiek stabiel zijn, weinig of geen economisch risico, moderne bancaire infrastructuur en een wettelijke bescherming voor elk individu. Het moet een veilige, gezonde plaats zijn waar jij en je gezin zich thuis kunnen voelen. En liefst niet een plaats waar vanaf november tot maart het leven dood is door het kouder worden. En die plaats bestaat : Tenerife ! Spanje behoort tot de Europese Unie. De Canarische eilanden, waaronder Tenerife, zijn een autonome staat binnen Spanje. En de Europese Unie zit ginds niet aan de deur maar pal in het midden. Als lid van de Europese gemeenschap waarborgt Spanje politieke en administratieve systemen die de bescherming van elk individu waarborgen en beschermen. Als Eurozone heeft Tenerife zelfs één van de meest stabiele financiële en monetaire systemen ter wereld ! Over de lage fiscaliteit nog niet gesproken. De andere redenen waarom het er ideaal wonen is, vind je terug bij "de troeven". Hier kan je de vergelijking met ons thuisland eens doornemen.

De stap naar het onbekende

Dat ziet er allemaal goed uit. De stap naar het onbekende, een nieuwe omgeving. Maar hoe kom ik bij de juiste mensen terecht die mij kunnen helpen ?

Expat Emigreren Tenerife Spanje verhuizen

Tenerife Online.be is geboren

Gedaan met zoeken, want op deze site ga je alle info terug vinden. Sterker nog, achter deze website schuilt een wel geolied mechanisme van Belgen en Nederlanders die al jaren in Tenerife wonen en werken.

 

Van A tot Z kan je bij ons terecht.

 

Vanuit je luie zetel kan je op onze website al de nodige info in één oogopslag terugvinden. En dan gaan we nog verder. Tenerife online is een brug vanuit je thuisland naar Tenerife. Wanneer je overtuigd bent en beslist hebt om verder te gaan, gaan onze contacten in werking treden en het nodige doen om de informatie te concretiseren. Bij ons ben je niet alleen, maar word je begeleid door specialisten ter zake. Een jurist, een boekhouder,... die al jaren in Tenerife zijn gevestigd !

 

Welkom in jullie thuis in Tenerife!

De troeven van Tenerife

Aangename temperaturen,Van 20 (januari) tot 29ºC (augustus) het HELE jaar door!

Meer dan 300 dagen zon per jaar, zeer exclusieve streek.

Veilig wonen en leven, Lage criminaliteit

Ideaal voor de natuurliefhebbers, wandelaars en sporters, een paradijs voor de golfers.

Goedkoop wonen, leven en autorijden, ongeveer 30% goedkoper dan in Nederland of België

Voor iedereen wat wils, Gaande van drukte tot sublieme en rustige plaatsen

Op 4 uur vliegen vanuit België of Nederland via talrijke charters en lijnvluchten, dagelijkse 3 vluchten naar België en Nederland.

Eén van de gezondste plekken ter wereld om te leven, ideaal voor astma en rheumapatienten

Bijzonder gezond micro klimaat, dankzij de gunstige oceaanwinden en de Teide.

De derde taal in Tenerife is het Nederlands, groot aanbod aan TV programma's (satelliet), kranten, lokale tijdschriften, culturele activiteiten, scholen, enz.

Lage BTW, registratie- en notariskosten, ideaal voor de aankoop van een tweede verblijf

Het hele jaar door een gezellige drukte, in tegenstelling tot de Spaanse Costa's waar het tijdens de winters en het naseizoen verlaten is.

Zowel op cultureel en geografisch vlak een ware ontdekking, na Rio de Janeiro de tweede mooiste carnavalstoet.

Neem nu contact met ons op

We helpen je met alle plezier verder

bottom of page