Immigratie begeleiding Tenerife

Foto 57

U denkt om naar Tenerife te emigreren ?

Dat ziet er allemaal goed uit. De stap naar het onbekende, een nieuwe omgeving. Maar hoe kom ik bij de juiste mensen terecht die mij kunnen helpen?

Vooral de taal is een moeilijke barrière. Men gaat op onderzoek op het internet. Men schuimt honderden websites af om de verschillende puzzelstukjes bij elkaar te krijgen. Men wil zekerheid, gedegen advies zodat het project in veilige banen wordt geleid. Immers succesvol emigreren of verhuizen heeft één belangrijke sleutel: voorbereiding !

Al snel ga je merken dat je ondanks de vele sites die je bezoekt nog steeds op je honger blijft zitten. Je gaat dan naar Tenerife om al een kleine verkenning uit te voeren en ook daar moet je diverse contacten gaan zoeken. Met veel geluk zal je gedeeltelijk al enig idee hebben. En hier komt het punt waar vele mensen hun intentie om te emigreren terug laten inslapen.

Men krijgt de puzzel niet volledig ineen…Zeker met de periodieke wetsaanpassingen ivm de Europese gemeenschap. Daarbijkomend heeft Tenerife een bijzonder fiscaal statuut.

Wanneer u onze klant wordt, hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Wij nemen de gehele procedure van u over.

Inderdaad, buiten de uitgebreide diensten die wij aan onze klanten verlenen bij hun aankoop, staan wij ook paraat om onze klanten volledige begeleiding te bieden wanneer ze tegelijkertijd naar Tenerife emigreren. Vanaf de verhuis tot en met de administratieve afhandeling om uw inburgeringsprocedure tot een succes te leiden. Hier komt zeer veel bij kijken.

Immigreren: het meest natuurlijke verschijnsel

Immigreren: het woord dat velen onzekerheid inboezemt. Laten wij U op voorhand geruststellen. Het woord "immigreren" bestaat niet in dit geval. Wel verhuizen of relocatie. Wij leven toch in de Europese Unie ? De grenzen zijn open en het is net zoals je een onderdaan bent van de Verenigde Staten. Daar ook verhuis je van de ene staat naar de andere. En afstand is subjectief. Vanuit Tenerife stijgen dagelijks 3 vluchten richting België... Je bent een Europese onderdaan en je behoudt dezelfde rechten als een Spanjaard.

Zoeken naar de ideale plek in Tenerife

Foto 58

Sinds duizenden jaren en tot op heden zijn wij, "de mens", op zoek naar de ideale plek om te kunnen leven. Als je naar de dierenwereld kijkt, is dit zelfs een constante. Verhuizen en emigreren is het meest natuurlijke verschijnsel. Wat drijft ons hier toe? Laten wij beginnen met ons dagelijks leven...Elke werkdag : de files, de trein, tram of bus. Steeds het zelfde wederkerende patroon. Verkeersstress is iedereen bekend. De hogere levens- en belastingskosten, het gebrek aan levenskwaliteit met het gezin, de steeds toenemende criminialiteit, schaars wordende bouwgronden, de immobiliënsector in België die stilaan onbetaalbaar wordt, dure brandstofprijzen en....het weer. Ons land kent lange winters, grijze wolken, korte dagen, regen, sneeuw en korte zomers. Wanneer de herfst begint, vinden wij het fijn om eens knus en gezellig achter de haard te zitten bij guur weer. Na enkele malen heb je het wel gehad en begin je af te tellen naar de lente en de zomer. En tijdens die zes tot acht maanden houden wij ons huis warm met hoge brandstofkosten. We gaan werken om ook te kunnen sparen. Sparen om die jaarlijkse zuurverdiende vakantie onder de zon en de blauwe hemel. Jammer dat die zo snel voorbijgaat. Om dan terug te beginnen voor het volgende jaar. Gemiddeld besteden wij jaarlijks een 5000 € aan verwarming en reizen of een 420 € maandelijks ! Dit is nog niet alles. Door ons vochtig klimaat en de luchtverontreiniging komen met het ouder worden de eerste medische ongemakken. Rugklachten, ontsteking in gewrichten, rheuma en allergiëen allerhande. En dit is nu juist één van de zoveel redenen waarom velen onder ons overwegen om naar warmere oorden te vertrekken.

Maar naar waar ? Immers, alleen voor het goede weer moet je het niet doen. Hiervoor zijn er tal van landen die die mogelijkheid bieden. De lijst wordt snel heel kort als de volgende criteria moeten ingevuld worden. Het moet politiek stabiel zijn, weinig of geen economisch risico, moderne bancaire infrastructuur en een wettelijke bescherming voor elk individu. Het moet een veilige, gezonde plaats zijn waar jij en je gezin zich thuis kunnen voelen. En liefst niet een plaats waar vanaf november tot maart het leven dood is door het kouder worden. Een plaats waar een klein stukje België in zit ? En die plaats bestaat : Tenerife ! Spanje behoort tot de Europese Unie. De Canarische eilanden, waaronder Tenerife, zijn een autonome staat binnen Spanje. En de Europese Unie zit ginds niet aan de deur maar pal in het midden. Als lid van de Europese gemeenschap waarborgt Spanje politieke en administratieve systemen die de bescherming van elk individu waarborgen en beschermen. Als Eurozone heeft Tenerife zelfs één van de meest stabiele financiële en monetaire systemen ter wereld ! Over de lage fiscaliteit nog niet gesproken. De andere redenen waarom het er ideaal wonen is, vind je terug bij "de troeven". Hier kan je de vergelijking met België eens doornemen.

De stap naar het onbekende

Foto 59

Dat ziet er allemaal goed uit. De stap naar het onbekende, een nieuwe omgeving. Maar hoe kom ik bij de juiste mensen terecht die mij kunnen helpen ?

Vooral de taal is een moeilijke barrière. Men gaat op onderzoek op het internet. Men schuimt honderden websites af om de verschillende puzzelstukjes bij elkaar te krijgen. Men wil zekerheid, gedegen advies zodat het project in veilige banen wordt geleid. Immers succesvol emigreren of verhuizen heeft één belangrijke sleutel: voorbereiding ! Al snel ga je merken dat je ondanks de vele sites die je bezoekt nog steeds op je honger blijft zitten. Je gaat dan ginds op vakantie om al een kleine verkenning uit te voeren en ook daar moet je diverse contacten gaan zoeken. Met veel geluk zal je gedeeltelijk al enig idee hebben. En hier komt het punt waar vele mensen hun intentie om te emigreren terug laten inslapen. Men krijgt de puzzel niet volledig in elkaar...

En zo is Tenerife Online.be geboren

Foto 60

Gedaan met zoeken, want op deze site ga je alle info terug vinden. Sterker nog : achter deze website schuilt een welgeolied mechanisme van Belgen die al jaren in Tenerife wonen en werken. Van A tot Z kan je bij ons terecht. Vanuit je luie zetel kan je op onze website al de nodige info in één oogopslag terugvinden. En dan gaan we nog verder. Tenerife online is een brug vanuit België naar Tenerife. Wanneer je overtuigd bent en beslist hebt om verder te gaan, gaan onze contacten in werking treden en het nodige doen om de informatie te concretiseren. Bij ons ben je niet alleen, maar word je begeleid door specialisten ter zake. Een jurist, een boekhouder,... die al jaren in Tenerife zijn gevestigd ! Welkom in het kleine België in Tenerife.

Foto 61

De troeven van Tenerife

 • Aangename temperaturen,Van 20 (januari) tot 29ºC (augustus) het HELE jaar door!

 • Meer dan 300 dagen zon per jaar,zeer exclusieve streek.

 • Voor iedereen wat wils,Gaande van drukte tot sublieme en rustige plaatsen

 • Bijzonder gezond micro klimaat,dankzij de gunstige oceaanwinden en de Teide.

 • Het hele jaar door een gezellige drukte,in tegenstelling tot de Spaanse Costa's waar het tijdens de winters en het naseizoen verlaten is.

 • Veilig wonen en leven,Lage criminaliteit

 • Goedkoop kopen, wonen, leven en autorijden,ongeveer 30% goedkoper dan in België

 • Eén van de gezondste plekken ter wereld om te leven,ideaal voor astma en rheumapatienten

 • Lage BTW, registratie- en notariskosten,ideaal voor de aankoop van een tweede verblijf

 • De derde taal in Tenerife is het Nederlands,groot aanbod aan TV programma's (satelliet), kranten, locale tijdschriften, culturele activiteiten, scholen, enz.

 • Zowel op cultureel en geografisch vlak een ware ontdekking,na Rio de Janeiro de tweede mooiste carnavalstoet.

 • Ideaal voor de natuurliefhebbers, wandelaars en sporters,een paradijs voor de golfers.

 • Op 4 uur vliegen vanuit België via talrijke charters en lijnvluchten,dagelijkse 3 vluchten naar België en Nederland.

Neem via mail kontakt met ons op of kom na afspraak eens bij ons langs.

Tenerife Online is gevestigd in Tenerife om dezelfde reden als u wilt emigreren : de schoonheid van het eiland, het heerlijke klimaat en de verscheidenheid van nationaliteiten. Ons kantoor is gevestigd in Amarilla Golf in Zuid-Tenerife. De eigenaars Jean Martin Vandenhoeck en An Robyns zijn u graag van dienst. We dienen wel nog even te vermelden dat de begeleiding van immigratie enkel geldt enkel voor de klanten die bij ons een woning kopen.

Neem ook eens een kijkje op onze vastgoedpagina te koop in Tenerife