top of page
iStock-1135423542.jpg

Tenerife Zuid

De meest aantrekkelijke zijde van Tenerife is voor de toeristen toch het zuiden, hier is een warmer en droger klimaat, mede dankzij de beschermende vulkaan Teide. Hier zijn de op het zuidoosten en het zuidwesten georiënteerde kustgebieden gelegen. De geringe regenval veroorzaakt er een woestijnachtige omgeving, waar de weelderige plantengroei van het noorden overgaat in een typische begroeiing zoals zeldzame vetplanten, bijvoorbeeld de ‘tabaibal-cardonai’. Het zuiden van het eiland is een moderne toeristische zone : wolken komen er nauwelijks voor. Dankzij de hoge bergen, die eigenlijk een barrière vormen, blijft de hemel aan de zuidkust volkomen helder als het in het noorden bewolkt is, zodat u vrijwel alle dagen van het jaar van de zon en het strand kan genieten. Het grootste aanbod aan toeristische overnachtingsgelegenheden vind je hier. Bekend zijn de urbanisaties van Playa de Las Américas, Los Cristianos en andere kleinere waaronder Los Gigantes met zijn spectaculaire ligging aan de voet van de gelijknamige klippen.

losgigantesgroot.jpg

In het zuiden vindt u verscheidene beschermde natuurgebieden zoals Parajes Naturales del Malpais de La Rasca en Acantilados de Adeje, beide in de nabijheid van de toeristische centra Los Cristianos en Playa de Las Américas. Even verder liggen ook de Natuurparken Macizo de Adeje en Barranco del Infierno, een zeer interessant gebied in botanisch opzicht en met een prachtig landschap.

De zon en het gebrek aan regenwater die eeuwenlang de vijanden van de eilandbevolking waren, hebben het zuiden van Tenerife tegenwoordig gemaakt tot één van de best ontwikkelde toeristische gebieden van de eilandengroep. Langs de zuid- en westkust, waar het nabijgelegen exotische eiland La Gomera zichtbaar is, bevinden zich de vakantiecentra Costa del Silencio, Los Cristianos, Playa de Las Américas, Amarilla Golf, El Medano, Playa Paraïso. La Caleta, Callou Salvaje Los Gigantes, naast enkele andere kleinere urbanisaties. Vanuit het zuiden kan u dagexcursies maken naar de natuurgebieden, want het hele eiland beschikt over een goed wegennetwerk.

Tip In dat verband zijn een bezoek aan Las Canadas del Teide via Vilaflor, aan de klippen van Los Gigantes en het dorpje Masca en een excursie naar het nabijgelegen eiland La Gomera, per ferry of hydrofoil vanuit de haven van Los Cristianos.

immo vastgoed

Paisaje lunar (maanlandschap)

De site heeft zijn naam te danken aan de prachtige witte, geërodeerde puimsteenkegels die in de zon een gouden schittering krijgen. De wandeling naar het Paisaje lunar is een veel ondernomen tocht vanuit Vilaflor (14 km). Om er te komen volg je de weg naar de Teide, richting ‘Madre del Agua’. De weg is makkelijk begaanbaar en biedt je mooie uitzichten over Vilaflor en de zuidkust.

immo vastgoed

San Miguel de Abona

Zo’n andere plek waar je de grote massa niet vindt, is San Miguel de Abona. En toch zijn ook hier de stranden en badplaatsen niet ver weg. Sinds kort vond je er enkel de Casas de Piedra om te logeren, maar zopas opende vlak bij het machtige vulkanische landschap van het natuurreservaat San Blas een gloednieuw luxehotel. Aan de kust kan je er niet alleen van de zon genieten, maar ook deelnemen aan allerlei activiteiten die met de natuur te maken hebben, zoals wandelingen, trekkings, oriëntatie, klimmen en mountainbiken. Windsurfers wijken verder uit naar El Medano met zijn lange zandstranden waar altijd een strakke wind staat. Hier vind je vooral Spaanse families.

immo vastgoed

Los Roques de Garcia en Llano de Ucanca

Net onder de Pico del Teide bevinden zich de Roques de Garcìa, een verzameling grillige rotsformaties die zijn ontstaan door erosie van gestolde magmastromen. De meest gefotografeerde is de Roque Chinchado, of de Vinger Gods. Aangezien hij aan de basis veel sneller erodeert dan bovenaan, zal hij op een dag omver vallen, dus misschien moet je maar niet té dichtbij komen. Vanaf Los Roques heb je een prachtig uitzicht over het uitgestrekte lavameer Llano de Ucanca en La Catedral. Het zal je niet verbazen dat dit desolate lava landschap al meerdere malen gediend heeft als decor voor science-fictionfilms. Onder andere Planet of the Apes werden hier opgenomen! Om de omgeving te ontdekken kan je best de twee uur durende wandeling nr 3 maken die in een wijde cirkel rond Los Roques loopt. Het begin van de wandeling is een bijna geplaveide weg, maar wordt al snel hemels mooi. Het landschap dat de kleurrijke sporen van eeuwenlange vulkaanuitbarstingen vertoont, verandert immers voortdurend.

immo vastgoed

Los Cristianos

Hoewel deze plaats tegenwoordig pal tegen Playa de Las Américas aan ligt, heeft Los Cristianos een eigen identiteit weten te behouden: het stadje werd rond een oude kustplaats gebouwd. Aan de baai ligt een lieflijk strand met een drukbezochte haven waar allerlei faciliteiten voor het beoefenen van watersporten geboden worden. Vanuit de haven van Los Cristianos vertrekken dagelijks schepen naar de eilanden La Gomera en El Hierro. Op de kade worden eveneens verscheidene excursies op zee geboden en kan u bijvoorbeeld de kolonie Griendwalvissen observeren die in de zeestraat tussen Tenerife en La Gomera leven.

immo vastgoed

Dolfijnexcursies

Dagelijks kan je vanuit de badplaatsen in het zuiden van het eiland inschepen voor een Dolfijnexcursie. De zee-engte tussen La Gomera en westelijk Tenerife is immers de habitat van niet minder dan 25 walvissoorten en het is dan ook één van de beste plekken ter wereld om deze fascinerende dieren te spotten. Tijdens zo’n boottocht is de kans het grootst dat je tuimelaars en grienden uit het water ziet opspringen, maar ook potvissen en witte dolfijnen worden regelmatig gesignaleerd. Soms moet je wat geduld oefenen om de dieren te zien, maar de herinnering die je aan zo’n excursie overhoudt is onvergetelijk! Let er steeds op dat je aan boord gaat van een boot met de ‘Barco Azul’-vlag. Zo ben je zeker dat de Canarische wetgeving met betrekking tot de bescherming van walvissen en dolfijnen worden gerespecteerd.

immo vastgoed

El Médano

Het strand in el Medano is één van de beste en meest uitgestrekte stranden van het eiland, is een ideale plek voor windsurfers. Door zijn zuidwestelijke ligging waait hier een constante passaatwind.El Medano is een aangenaam dorp vlakbij de Montaña Roja. Hier heerst er een jonge mentaliteit, mede door de aanwezigheid van de vele surfers als ook door het aanbod van allerlei activiteiten in de dorpskern. In het centrum van El Medano bevinden er zich tal van goede restaurantjes, bars en winkeltjes. Op het dorpsplein krioelt het in de zomer van beweging : toeristen maar ook de eigen bevolking komen hier dan samen om na een warme zomerdag verkoeling te zoeken op de vele terrasjes of om gewoon op een bankje te zitten en te genieten van de zeebries. Het zandstrand van El Medano is een geliefkoosde badplaats voor jong en oud. El Medano is eveneens het mekka voor de surfers en niet voor niets worden hier de Europese kampioenschappen surfen gehouden. Men kan hier aangenaam slenteren langs de wandelboulevard, km's lang tot aan het strand van Tejita of tot het vissersdorp Los Abrigos. El Medano heeft een aparte stijl en dat maakt het zo authentiek !

immo vastgoed

Los Gigantes

Deze urbanisatie strekt zich uit aan de voet van de indrukwekkende klippen van Los Gigantes – met een gemiddelde hoogte van 500 meter – dertig kilometer ten noordwesten van Playa de Las Américas. Los Gigantes is minder druk dan Las Américas en Los Cristianos en beschikt over eersteklas hotels met een jachthaven, een prachtig uitzicht op zee en de klippen en een mooi vulkanisch zandstrand. Niet ver daar vandaan bevindt zich een andere toeristische enclave, Puerto Santiago, met het strand La Arena en een gevarieerd aanbod aan restaurants. De Acantilados de los Gigantes, of de Reuzekliffen, zijn gigantische rotsformaties die tot 600 meter uit de oceaan rijzen. Het beste uitzicht op deze kliffen van het Tenogebergte heb je vanop zee. Een aanrader, ook omdat hier dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden zitten. Boottochten langs de kliffen vertrekken vanuit het haventje van Los Gigantes. Ook vanop het minuscule lavastrandje Playa de los Gigantes heb je een uitstekend uitzicht. De rotsen van Los Gigantes zijn ook een fantastische plek voor duikers. De meer dan 30 meter diepe kloven bieden immers een gedroomde schuilplaats voor de onderwaterfauna en -flora en zijn van uitzonderlijke wetenschappelijke waarde.

immo vastgoed

Playa de Las Américas

Playa de Las Américas is een van de belangrijkste toeristische steden van Tenerife en is gelegen in de gemeente Arona, aan een met kleine strandjes bezaaide zuidkust. Hierlangs loopt een mooie zeeboulevard. Hier is van alles te vinden: winkels, bars, restaurants, enz. ‘s Avonds hangt er in de straatjes een levendige sfeer, met talrijke uitgaansgelegenheden: pubs, discotheken, theaters en een casino. Playa de Las Américas beschikt ook over een jachthaven, Puerto Colon. Deze jachthaven beschikt ook over een groot aanbod aan waterattracties. Liefhebbers van watersporten hoeven zich dan ook niet te vervelen. Ook het waterpretpark Octopus (waterpark Costa Adeje), in San Eugenio Alto, is een gezellig dagje uit. Ook kunt u golfen op de mooie Golfbaan Las Américas. Een mooi hotel in Playa de Las Americas is het Hesperia Troya hotel.

immo vastgoed

Het grootste waterpark van Europa

Op Tenerife vind je het grootste waterpark van Europa : Siam Park, een spectaculaire attractie in Adeje, in het zuiden van het eiland. Siam Park verwijst naar Thailand en dat is geen toeval. De gebouwen zien er Thais uit, de attractie waarbij je in een vierpersoonsband steeds net niet overkop gaat, ziet er uit als een draak. En de winkeltjes vind je op de drijvende markt, zoals in Bangkok. Op het kunstmatige zandstrand kan je surfen op een kunstmatige golf. Spectaculair is het in elk geval, zoals een glijbaan van 25 meter, waarbij je een snelheid van 40 km per uur haalt en door een doorzichtige buis zoeft tussen 13.000 tropische vissen en zelfs een haai. Kinderen kunnen zich uitleven in een prachtige ‘verboden stad’, op een klimrek waarbij uit iedere trede of wand een waterstraal lijkt te komen. Om de twee minuten wordt een grote emmer water in de vorm van een apenkop leeggekieperd.

immo vastgoed

Mansion de Sitio Litre

Deze Britse woonst uit 1730 is een van de oudste gebouwen op Tenerife. Het huis ontving tal van persoonlijkheden en de tuin was vaak het toneel voor feesten. Agatha Christie pende hier ‘The mysterious mr Quin neer en ook William Wilde, vader van Oscar, kwam hier wel eens op bezoek. De meeste befaamde gast was wellicht Winston Churchill die hier in 1959 van een welverdiende vakantie kwam genieten. De hacienda is nog steeds in privébezit maar de 220 jaar oude tuinen zijn te bezoeken. Niet te missen is de prachtige collectie orchideeën.

immo vastgoed

Amarilla Golf

Het plaatsje Amarilla Golf is gelegen op het zuidelijke puntje van Tenerife, op slechts een paar minuten rijden van de belangrijkste toeristische stranden van Los Cristianos en Las Americas. En kortbij de vlieghaven van Tenerife Sur. In tegenstelling tot wat velen beweren is de lawaaihinder van vliegtuigen alleen beperkt tot de aanvliegroute kortbij de vlieghaven. Amarilla Golf is ideaal voor koppels of voor gezinnen die een ontspannende vakantie willen, zonder de grote drukte van Las Americas of Los Cristianos. Het is pal gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan en er heerst hier een rustige, relaxte en dorpse sfeer. Het gebied is omgeven door prachtige landschappen, restaurants, bars en entertainments. De jachthaven is één van de grootste jachthavens van het zuiden en kent het sinds 2014 een explosieve groei. De jachthaven heeft zelfs een Belgische onderzeeër waarmee u een reis naar de onderwaterwereld van Tenerife kunt maken ook als u niet kunt duiken. Daarbuiten zijn hier de watersporten legio, zoals zeilen, jetski, motorboot, diepzeeduiken, snorkelen en diepzeevissen. Buiten de watersporten heb je twee enorme golf courts waarvan één met 18 holes waar je je dagenlang je sport naar hartenlust kunt beoefenen. Amarilla Golf heeft een heel goede toeristische infrastructuur. Tevens is de bereikbaarheid naar Los Cristianos en Las Americas met 12 pendelbussen dagelijks optimaal. Het biedt een klein strand en een beroemde 18-holes golfbaan. Paardrijden met zicht op zee en de natuur ! De Pura Vida Rijschool die formeel bekend was als Rancho Grande ligt op slechts een kilometer van Amarilla Golf. Het leuke van Pura Vida is dat ze volledig afgestemd zijn naar het ruim publiek. Vanaf kinderen, volwassenen tot mensen met een mentale en fysieke handicap. Buiten de jachthaven kent Amarilla Golf een explosieve groei van nieuwe inwoners gaande van residenten, overwinteraars en diegenen die een vakantiewoning aanschaffen. Velen ontdekken nu de waarde van Amarilla Golf en dit dankzij zijn inplanting en de voordelige vastgoedprijzen in tegenstelling met de naburige grote badplaatsen. Momenteel werkt de gemeente van San Miguel de Abona aan een project om zandstrand vanuit de Sahara tussen Golf Del Sur en Los Abrigos te brengen. Bloeiende planten,subtropische palmbomen, groene golfbanen kontrasteren met het dorre landschap en de helle blauwe kleur van de zee…. Hier zul je alles vinden voor een onvergetelijke vakantie, maar dan in een rustigere en relaxte sfeer.

bottom of page