Hoe zoek ik en vind ik mijn woning in Tenerife?

Je hebt beslist om vastgoed te kopen in Tenerife.

Vooraleerst feliciteren wij U met Uw keuze. Vastgoed kopen in Tenerife is niet alleen een investering op zich maar je investeert ook in je gezondheid dankzij het uitzonderlijk klimaat van de Canarische eilanden.In dit hoofdstuk geven wij raad en tips om uw zoektocht te vergemakkelijken.Het geeft geen antwoord op alle vragen maar geeft een algemeen idee over eventuele struikelblokken die u kan tegenkomen in de zoektocht naar immo in Tenerife en de uiteindelijke aankoop van een woning.

De voorbereiding

Zelfs voor u brochures gaat lezen of op het internet gaat zoeken, stel u zelf eens de vraag waarom u wenst te kopen. Sommige mensen kopen een woning als investering (opbrengsteigendom), anderen kopen een woning om hier permanent te komen wonen en nog anderen willen enkel een vakantiewoning of de combinatie hiervan.En hier beginnen reeds de meeste misverstanden met de plaatselijke immo kantoren.In de meeste gevallen word je gevraagd een standaard invulfiche in te vullen. Stel je dan zelf de vraag: hoe kunnen zij op basis van een invulfiche en korte opsomming jouw wensen vinden? Vergeet niet dat U een woning zoekt op meer dan 3000 km van thuis. Je kan niet zomaar met je wagen even op en af rijden om een kijkje te nemen.Een heel belangrijke factor in deze zoektocht is het “buikgevoel”. Wat indien je via fotos de perfecte woning vindt en wanneer je dan ter plaatse bent de buurt niet datgene is dat je gehoopt had ? Uit onze ervaring kan dit zelfs met kleine details te maken hebben!

Foto 85

Tip: stuur ons de links en/of fotos van panden die je aanstaan. Zo krijgen wij nog een beter idee van wat je wenst en zoeken dit voor je uit. Opgelet : eens je jouw kontaktgegevens (al is het een email adres) hebt verstuurd naar diverse immokantoren ivm de panden die je interesseren, kunnen wij hierin niet meer bemiddelen

De prijs voor vastgoed in Tenerife

Bij uw keuze komt het er vooral op aan binnen uw budget en persoonlijke eisen een eigendom te vinden. Bedrieg uzelf niet, er bestaan geen mirakels, grote kortingen kunnen een niet reële oorspronkelijke vraagprijs als oorzaak hebben. Hoedt U voor promotors die zich dringend van een hypotheek moeten ontdoen en pas zeker op voor bankbeslagen.Lening:Indien je een lening wenst, weet dan dat je in België altijd een eigendom moet bezitten om een hypothecaire lening te kunnen krijgen voor aankoop van een woning in Tenerife.Indien het over een gedeeltelijke lening gaat (renovatie bvb) kan men in België ten rade gaan voor een privélening.Stel dat je je woning in België verkoopt om zich hier definitief te komen settelen of te combineren met een kleiner appartement in België, dan kan je gebruik maken van een overbruggingskrediet. Dit krediet laat je toe om voor een tijdelijke periode de nodige fondsen te kunnen verkrijgen in afwachting dat jouw woning is verkocht in België.Wordt de woning betaald uit eigen vermogen of is er een hypotheek nodig. De hypotheekmogelijkheden liggen in Spanje anders dan in België of Nederland. Stuur ons een mail indien je interesse hebt om in Tenerife een lening voor je woning aan te gaan.

Ligging van het vastgoed in Tenerife

Je zal ook al een kijkje hebben genomen op de verschillende sites over Tenerife aangaande de ideale ligging. Maar ook hier is waakzaamheid en een korrel zout de raadgever.Je leest de klassieke vooroordelen maar vergeet niet dat de info verstrekt op deze forums, persoonlijke indrukken zijn. Terwijl iedereen een verschillende smaak en idee heeft.Belangrijk is dat u, samen met ons de verschillende regio's verkent. Iedere regio heeft zijn voordelen en zijn aparte stijl. Aan u de keuze waar u zich het beste thuis voelt. Dat kan alleen maar ervaren worden door meerdere regio`s te bezoeken.

Neem alvast een kijkje op onze vastgoedpagina te koop in Tenerife

KLIK HIER VOOR EEN LENING IN TENERIFE