Elk jaar overwinteren en resideren er meer en meer Belgen en Nederlanders op Tenerife.

De vergrijzing

Foto 95

De senioren van de 21e eeuw blijven niet meer wachten tot de kinderen of kleinkinderen op bezoek komen maar trekken er op uit en nemen het ervan zolang het nog kan. Daaronder zijn er velen die over de grenzen gaan kijken op zoek naar een prettige en zonnige oude dag. Tenerife is voor velen onder hen favoriet. Niet alleen vanwege het heerlijke en gezonde klimaat. Zeker ook vanwege de relaxte levensstijl, de Europese mentaliteit, het hoogstaande voorzieningenniveau, de lagere kosten van levensonderhoud, de gemakkelijke én goedkope bereikbaarheid en het gemak van de Euro als betaalmiddel .De vergrijzing in België en Nederland slaat de komende decennia toe. Niet minder dan een kwart van de bevolking zal in 2030 ouder zijn dan 65 jaar. Daaronder zijn er velen die over de grenzen gaan kijken op zoek naar een prettige en zonnige oude dag. Niet meer gebonden aan een baan verdwijnen ze zodra de kille maanden aanbreken naar zonniger oorden. Dankzij het bestaan van goedkope vluchtmaatschappijen is Tenerife het toevluchtsoord geworden.

Tenerife is voor velen onder hen de favoriete bestemming.

Foto 96

Niet alleen vanwege het heerlijke en gezonde klimaat. Zeker ook vanwege de relaxte levensstijl, de Europese mentaliteit, het hoogstaande voorzieningenniveau, de lagere kosten van levensonderhoud, de gemakkelijke én goedkope bereikbaarheid en het gemak van de Euro als betaalmiddel.Tenerife is natuurlijk al lang veel meer dan een aantrekkelijke zonbestemming. Mede dankzij de steun van de Europese gemeenschap heeft het zich ontwikkeld in een sneltreinvaart tot een welvarende, politiek stabiele en moderne maatschappij die in vele opzichten kan wedijveren met Noordwest Europa. Ook waar het gaat om de gezondheidszorg. Een kwakkelende gezondheid blijkt geen enkele belemmering meer om de winter te ontvluchten. Integendeel, het klimaat op Tenerife is zeer heilzaam voor rheuma en longpatiënten en gelukkig is er geen lichamelijke conditie vereist om van de zon te genieten.

Waarom Tenerife?

Foto 97

Een voor de hand liggende bestemming, want de Canarische Eilanden bieden in de winter hogere temperaturen dan in Belgie of Nederland en de reistijd bedraagt slechts ongeveer vier uur. Daar komt bij dat vliegen en vliegtickets steeds goedkoper worden.Tenerife heeft voor ieder van ons een plek. Historische of toeristische steden, prachtige natuur, de rijke tradities, veel rust of drukte, heerlijke restaurantjes, gezellig shoppen of gewoon zalig nietsdoen.Voor zowel beleggers als toekomstige Tenerifelovers is het goed om te weten dat beleggen in een woning in Tenerife de toekomst is. Het is nu en in de komende jaren het moment om een tweede verblijf aan te schaffen. Wees voorbereid op de volgende boom.

Neem ook eens een kijkje op onze vastgoedpagina te koop in Tenerife

.