Hoe verloopt de aankoopprocedure van vastgoed in Tenerife ?

Wanneer u de beslissing neemt om op zoek te gaan naar een vakantiewoning in Tenerife is het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt.U wilt informatie over de verschillende regio's, het aanbod van woningen en de administratieve procedure.Aangenaam is het dan om bij 1 persoon terecht te kunnen die u wegwijs maakt en u alle info geeft over dit hele proces.Een vertrouwenspersoon die 24/24 bereikbaar is. Iemand die u gedurende de gehele aankoopprocedure begeleidt en bijstaat en waar u ook een jaar later nog beroep op kan doen.Wij begeleiden u van A tot Z : vanaf de eerste kennismaking en het infogesprek tot het bezoeken van de verschillende potentiële woningen. Vanaf de aankoop, de notarisvoorbereiding en het notarisbezoek tot de administratieve afhandeling ervan.Na de aankoop : vanaf de aansluiting van de nutsvoorzieningen, zoals water, elek., tv., internet tot de eventuele aankoop van de meubelen en het sleutelbeheer van uw woning.Deze begeleiding gebeurt door ons, 1 aanspreekpunt, zodat u niet van hot naar her wordt gestuurd en u met een gerust en ontspannen gemoed kan genieten van je aankoop. Ook nadien.

Wij zetten daarom graag de verschillende stappen in het aankoopproces op een rijtje :

A. Eerst zal er een infogesprek zijn waarin het belangrijk is dat u ons goed informeert over uw belangrijkste eisen waaraan uw woning dient te voldoen: Dan volgt er de bezichtiging van de verschillende woningen. Wij houden rekening met uw wensen en gaan u adviseren over de verschillende regio's.

B. Wanneer u een definitieve keuze van uw woning heeft kunnen maken, stellen wij een verkoopsovereenkomst op.

C. Wij zorgen voor de procedure voor het verkrijgen van een persoonlijke NIE nr. bij de gemeente (dat is een Spaanse identificatie nr.)

D. Wij gaan samen met u een Spaanse bankrekening openen.

E. Wij doen de administratieve voorbereiding voor de notariële akte bij de notaris

D. Het beschrijf en de begeleiding bij de notaris

E. Na het beschrijf : alle administratieve procedures worden afgewerkt

F. Alle nutsvoorzieningen (water, elek., internet, tv., ....) worden door ons ingeschreven en gedomicilieerd via uw spaanse rekening

G. Wij begeleiden en adviseren u bij uw aankoop van meubelen, electra en inrichting van uw woning, indien nodig

Al deze stappen worden door ons uitgevoerd en hierin hoeft u zelf niets te ondernemen.

Belangrijk om weten :Vermits wij u VOLLEDIG begeleiden is een advokaat bij ons overbodig. Daar deze kosten bij ons inbegrepen zijn in de aankoopprijs.

Foto 86

Waarom :Wij willen de volledige controle over de legale en administratieve procedure houden zodat wij uw dossier volledig kunnen afronden zonder verborgen gebreken.Zo bespaart u tegelijkertijd ook de kosten van een externe advokaat.

Welkom in de Caraïben van Europa

Foto 87

Een zacht subtropisch klimaat het hele jaar door, een gezonde omgeving met die warme typische Canarische gastvrijheid en een plaats waar je goed kan leven zonder te diep in de geldbeugel te tasten.Als je al deze combinaties samen neemt is het bijna te mooi om waar te zijn. Nochtans is het werkelijkheid. Welkom in Tenerife… de Caraïben van Europa !Tenerife is een zeer gegeerde markt vanwege het feit dat heel Europa een stekje probeert te bemachtigen op het meest zuidelijk gelegen punt van Europa.Waar de zon het hele jaar aanwezig is met een gemiddelde temperatuur van 22º en dit op enkele uren vliegafstand van het thuisland.Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden biedt daarom de meeste voorzieningen, zoals moderne ziekenhuizen, scholen, winkelcentra, congrescentra, sportfaciliteiten als tennis- en golfbanen en andere mogelijkheden om je nooit te vervelen.Of misschien wilt u gewoon op één van de vele mooie stranden liggen, gaan winkelen, van het nachtleven genieten of naar een thema- of waterpark gaan met de kinderen ?Tenerife biedt tevens een rijke geschiedenis, cultuurmogelijkheden, fijne culinaire avonden in lokale restaurantjes gesitueerd in pittoreske dorpen of in oude steden met botanische tuinen en prachtige gebouwen. Als u gewoonweg van een adembenemend uitzicht wilt genieten in alle rust of de behoefte voelt om even te ontsnappen aan het drukke sociaal leven, dan zal Tenerife u altijd bekoren, keer op keer.Vergeet ook niet de vulkanische Teide van 3.718 meter hoogte, gelegen in een natuurpark waar je lange wandelingen kan maken, te voet, met de fiets, auto, bergbeklimmen en paragliding.Tenerife wordt omringd door de Atlantische Oceaan met een beschermd marine reservaat en is ideaal om dolfijnen en walvissen te spotten, te zeilen, kiten, (wind)surfen, parasailing, zwemmen of duiken.

Nooit geziene lage opbrengsten van het spaargeld in België

Terwijl in België massaal geld op de spaarrekeningen blijft liggen (262 miljard in 2018), wachten ze in Tenerife graag op de Belgen die hier een woning willen kopen !En dat gebeurt nu ook. Massaal ! We mogen de laatste jaren spreken van een heel groot stijgend aantal Belgische kopers.Opmerkelijk is dat er sprake is van een "generatie uitbreiding" bij de kopers. Het zijn nu ook jonge kopers en tweeverdieners die hun gezinswoning vrijwel hebben afbetaald en hun spaargeld investeren om een appartement in Tenerife te kopen. Voor gezinnen met kinderen is dat dan ook meteen een goedkopere vakantie dan op hotel gaan. Dankzij het klimaatzekere weer en de goedkope vluchten buiten de vakantieperiodes komen de Belgen meer en meer voor een drie- a of viertal dagen voor een zonnekuur en om hun batterijen op te laden alvorens naar ons regenlandje terug te keren.

Foto 88

De nieuwe trends van de immobiliën in Tenerife

 1. Terwijl het vroeger senioren waren die een appartement of villa kochten in Tenerife om er te genieten van hun pensioen, zijn de kopers nu jonge dertigers en veertigers die een buitenverblijf zien als een betere investering dan de lage spaarboekrente en tegelijkertijd investeren zij in hun gezondheid.

 2. Menig Belgisch eigenaar van een woning in Spanje verkoopt zijn woning daar en verhuist naar Tenerife omwille van het klimaatzekere weer.

 3. Waar men vroeger eenmaal op vakantie ging, gaat men nu meermaals op kortere vakanties. Hierdoor is Tenerife de ideale plaats door zijn subtropisch klimaat het hele jaar door.De komende jaren gaat deze trend nog toenemen zodat toekomstige kopers hun spaargeld op een veilige en legale manier optimaal zullen benutten door te investeren in immo in Tenerife.

Waarom vastgoed in Tenerife ?

 • Tenerife heeft een speciaal bevoorrecht fiscaal statuut in Spanje en de Europese Unie.

 • De kosten bij aankoop van een vastgoed in Tenerife zijn veel lager dan in België en zelfs lager dan het Spaanse vasteland omwille van 7% BTW tarief. (IGIC genaamd)

 • Het Spaanse vasteland heeft een wisselvallig klimaat vanaf einde oktober tot einde maart. Waar Tenerife het hele jaar door een warm klimaat garandeert. Zelfs de spanjaarden van het vasteland (1.7 miljoen in 2018) komen naar Tenerife in het winterseizoen.

 • Het levensonderhoud in Tenerife is véél goedkoper dan in andere Europese landen (o.a. : geen verwarmingskosten, veel goedkopere benzine, slechts 7% btw enz...)

 • De verhuurmogelijkheden zijn optimaal ingevolge de grote en stijgende vraag naar vakantieverhuur van vakantiegangers.

 • Tenerife is het eiland van de

  "

  eeuwige lente

  "

  , waardoor het verhuurrendement van een woning het hoogst is in heel Europa. Men kan in Tenerife het hele jaar door verhuren en men spreekt hier dus nooit van een laagseizoen.

 • Tenerife behoort tot de Europese Unie met alle bijkomende voordelen, zoals zelfde munt, goede bescherming van de consument, goede medische voorzieningen, goede regelgeving.

 • De bereikbaarheid met het vliegverkeer is optimaal en en de vluchtduur is kort (ongeveer 4 uur). Men biedt dagelijks vluchten aan vanuit Brussel, Oostende, Luik, Charleroi, Weeze... Ook interessant is de vlucht met

  Ryanair vanuit Frankrijk (Bauvais)

 • Last but not least: Tenerife heeft geen industrie, een gezond klimaat, zuivere lucht en biedt dus een betere levenskwaliteit.

Neem alvast een kijkje in ons vastgoed te koop in Tenerife

KLIK HIER VOOR EEN LENING IN TENERIFE