Wat drijft de Belg om in Tenerife te gaan wonen?

Sinds duizenden jaren en tot op heden zijn wij, "de mens", op zoek naar de ideale plek om te kunnen leven. Als je naar de dierenwereld kijkt, is dit zelfs een constante.

Wat drijft ons hier toe?

Foto 104

Laten wij beginnen met ons dagelijks leven...Elke werkdag : de files, de trein, tram of bus. Steeds het zelfde wederkerende patroon. Verkeersstress is iedereen bekend. De hogere levens- en belastingskosten, het gebrek aan levenskwaliteit met het gezin, de steeds toenemende criminialiteit, schaars wordende bouwgronden, de immobiliënsector die stilaan onbetaalbaar wordt, dure brandstofprijzen en....het weer. Ons land kent lange winters, grijze wolken, korte dagen, regen, sneeuw en korte zomers. Wanneer de herfst begint vinden wij het fijn om eens knus en gezellig achter de haard te zitten bij guur weer. Na enkele malen heb je het wel gehad en begin je af te tellen naar de lente en de zomer. En tijdens die zes tot acht maanden houden wij ons huisje warm met hoge brandstofkosten. We gaan werken om ook te kunnen sparen.Sparen om die jaarlijkse zuurverdiende vakantie onder de zon en de blauwe hemel. Jammer dat de tijd zo snel voorbijgaat. Om dan terug te beginnen voor het volgende jaar....Gemiddeld besteden wij jaarlijks een 6000 € aan verwarming en reizen of een 420 € maandelijks ! Dit is nog niet alles. Door ons vochtig klimaat en de luchtverontreiniging komen met het ouder worden de eerste medische ongemakken. Rugklachten, ontstekende gewrichten, rheuma en allergiëen allerhande

Tenerife

Foto 105

En dit is nu juist één van de zoveel redenen waarom velen onder ons overwegen om in warmere oorden te investeren. Tenerife is door de UNESCO uitgeroepen als één van de gezondste plaatsen ter wereld om te leven. Daarbijkomend is het voor rheumalijders en mensen met gewrichtsproblemen de ideale plek om te vertoeven. Het leven is in Tenerife goedkoper dan hier. Niet voor niets dat meer en meer landgenoten het grijze achterlaten en zich vestigen in wat voordien hun favoriete trekpleister was. Sinds 2014 is er een duielijke stijging van Belgen die tot een aankoop van een woning in Tenerife zijn overgaan.

Hier zijn 3 belangrijke redenen voor.

  • Ten eerste is het rendement van spaargelden op een belgische bank op zijn minimum (waarvan de meeste banken in 2015 zelfs totaal geen rente meer geven!).

  • Ten tweede vermijden de meeste belgen een woning te kopen in risicovolle landen zoals Algerije, Egypte, Turkije en Tunesië door de Arabische lente. Turkije en voornamelijk het zuiden begint hier ook te lijden door de interne problematiek met de aanslagen van de Koerden , de taalbarriere en het manke gezondheidsbeleid. Naar ik vermoed zal de uitstroom van Belgen nog meer toenemen door het onveilig gevoel in ons eigen land en zeker na de aanslagen in Zaventem en Brussel van maart 2016.

  • Ten derde werden in 2013 mede door de crisis in Spanje en zeker in Tenerife de prijzen van de woningen tot een minimum herleid. Spanje groeit uit het economisch dal en de vastgoedprijzen zijn terug in stijgende lijn. Doch blijft een investering in een woning in Tenerife een goed rendement op korte en lange termijn en biedt het de beste waarborg als investering voor spaargeld.

Foto 106

Vergeet niet dat buiten de financiele opbrengst je zelf investeert in een gezondere levenskwaliteit. Omdat Tenerife is uitgeroepen als één van de gezondste plaatsen ter wereld om te leven en de levensduurte in Tenerife langer is dan in onze landen...Waarom nog twijfelen?