top of page

Tenerife

het eiland van de eeuwige lente

Twee erfgoederen van de mensheid, een nationaal park en 42 beschermde natuurgebieden zijn enkele van de schatten die u op Tenerife kunt ontdekken. Beleef alleen, met uw partner, in gezelschap van vrienden of met het gezin unieke ervaringen dankzij het ruime activiteitenaanbod dat uw verblijf op het eiland onvergetelijk maakt….

TENERIFE Troef

Het beste klimaat van de Europese Unie met aangename temperaturen gedurende het hele jaar door. Gemiddelde dagtemperaturen (Zuid Tenerife) : van 20ºC tot 26ºC. Meer dan 330 dagen zon per jaar.

Tenerife wordt onterecht geassocieerd met massatoerisme en goedkope pakketvakanties. Wie een stapje buiten het hotel zet en de wandelpaden betreedt, zal ontdekken dat het eiland van de eeuwige lente overweldigend mooi is en zoveel meer te bieden heeft dan alleen zee en strand.

Tenerife is bedeeld met een prachtige en uitzonderlijk gevarieerde natuur. De reusachtige kliffen, bananenplantages en wijngaarden, de mediterrane dennenwouden, de vulkanische baaien met schitterend zwart zand, het mysterieuze landschap van gestolde lavastromen en diepe ravijnen en de besneeuwde top van de majestueuze Teide die uit de azuurblauwe oceaan rijst, maken dit tot een unieke plek. Met zijn indrukwekkende 3718 meter is de slapende vulkaan de hoogste bergtop van Spanje en verdeelt hij het eiland in twee klimatologische zones.

Het weelderige, groene noorden, begroeid met subtropische planten, en het zonnige, droge zuiden, waar zich de meeste toeristische vakantieoorden bevinden, lijken wel twee verschillende werelden. Tenerife is zó veel meer dan zon en stranden.

 

Wie zijn vakantie laat afhangen van veel zon, strand, hotelcomfort, zalig nietsdoen en winkelen, vindt in Playa de las Americas, Los Cristianos of Puerto de la Cruz zijn gading. Wie echter meer verwacht, heeft de overige 2000 km² ter beschikking. Fietsen, wandelen, cultuur, imposante bergen, prachtige uitzichten en wondermooie fauna en flora. De subtropische plantenpracht met het zonrijke klimaat benadrukken de charme van het eiland. Het is een culturele smeltkroes van levende tradities uit een bewogen geschiedenis.

vulkaan

In Tenerife kan je het winterse klimaat even helemaal vergeten. Tenerife heeft het gehele jaar door een aangename temperatuur waarbij de zon je vanuit elke hoek tegemoet schijnt.

En dat is nog niet alles. Tenerife is door de UNESCO uitgeroepen als één van de gezondste plaatsen ter wereld om te leven. Er is practisch geen industriebezoedeling. Uitlaatgassen worden tot nul herleid dankzij de gunstige oceaanwinden en de Teide. Daarbijkomend is het voor rheumalijders en mensen met gewrichtsproblemen en astma patiënten de ideale plek om te vertoeven.

Het leven is in Tenerife goedkoper dan hier. Niet voor niets dat meer en meer landgenoten het grijze klimaat achter zich laten en zich vestigen in wat voordien hun favoriete trekpleister was. Tenerife is met andere woorden een gedroomde bestemming voor zowel gerugzakte natuurliefhebbers, als de derde jeugd en feestende zonnekloppers.

TIPS

De meeste bezoekers van Tenerife blijven in de buurt van hun hotel. Vrijwel alle hotels staan bij elkaar in het zuidwesten, (in de van oorsprong dorre streek) tussen Adeje en Los Cristianos. U kan daar vele kilometers wandelen en als bezienswaardigheden zijn er zee en strand, bars , winkeltjes, restaurants, hotels, apotheken en shopping centers….

Voor de meer avontuurlijk aangelegde personen verveelt dit al gauw. Ga eens naar Los Cristianos naar de markt, of beter nog naar de haven, en neem de ferry naar La Gomera. Loop dat autoverhuurcentrum aan uw hotel binnen, en huur enkele dagen een wagen. Een wagen huren in Tenerife is goedkoop. Als u besluit om langs de Teide naar het noorden te rijden, om dan langs één van de kustwegen terug te komen (hooguit enkele uren rijden, stops inbegrepen), dan heeft u op korte tijd verschillende gevariëerde streken doorkruist: strand waar mensen liggen te zonnen, hotelcomplexen, woestijn, pijnboomwouden, steppe, vulkaanlandschappen met ruwe brokken steen waar u zelfs te voet geen meter zou vooruitkomen, besneeuwde bergtoppen, struikgewas, bananenplantages, weiden, zelfs stukken met tropische begroeiing. Erg veel verscheidenheid op korte tijd en een lust voor het oog.

 

Op zoek naar je eigen woning in Tenerife ?

Neem eens een kijkje op onze vastgoedpagina te koop in Tenerife

bottom of page