Diensten

Wanneer U een appartement of een woning wilt kopen in Tenerife staat hier nuttige informatie die u kan gebruiken alvorens naar immobiliën te zoeken in Tenerife. Niet alleen de beslissing welk appartement of woning je wil kopen is belangrijk, ook een goede begeleiding ter plaatse heb je nodig ! Door ons als onafhankelijk vastgoedadviseur in Tenerife in te schakelen beperkt u zichzelf niet tot het aanbod van een paar makelaars maar krijgt u een samenvatting van het marktaanbod aangepast aan uw eisen. Verlies geen tijd door ter plaatse de verschillende kantoren te bezoeken of online alle meestal niet actuele websites af te zoeken. Pas na een eerste pre-selectie en telefonisch contact beslissen we ter plaatse uw keuze te bezoeken.

Dit hoofdstuk geeft geen antwoord op alle vragen maar geeft een algemeen idee over eventuele struikelblokken die u kan tegenkomen in de zoektocht en uiteindelijke aankoop van vastgoed in Tenerife. Hiernaast staan een aantal richtlijnen die u kunnen helpen bij de aankoop.

Voorbereiding

Zelfs voor u brochures gaat lezen of op het internet gaat zoeken, stel u de vraag waarom u een woning wenst te kopen in Tenerife. Dit lijkt vreemd, maar er kunnen verschillende redenen zijn. Sommige mensen kopen een woning als investering, anderen kopen een woning om hier permanent te komen wonen en nog anderen willen enkel een vakantiewoning. Wordt de woning betaald uit eigen vermogen of is er een hypotheek nodig ? De hypotheekmogelijkheden liggen in Spanje anders dan in België of Nederland. Waar moet je op letten bij uw keuze.

De prijs

Bij uw keuze komt het er vooral op aan binnen uw budget en persoonlijke eisen een eigendom te vinden aan de juiste prijs !

Bedrieg uzelf niet, er bestaan geen mirakels, grote kortingen kunnen een niet reële oorspronkelijke vraagprijs als oorzaak hebben.

Ligging van het vastgoed in Tenerife

Bijna geen appartementen hebben zowel ´s morgens als ´s namiddags zon ! Kijk goed uit hoe het appartement of de woning gelegen is ! Wens je ´s morgens zon, kies dan uw eigendom op deze basis maar hou er rekening mee dat je ´s avonds geen ondergaande zon moet verwachten en vice versa.

Omgeving

Laat u bijstaan door iemand die de zone kent en weet wat er waar kan gebouwd worden. In het geval alles bebouwd is, weet je precies wat er staat en wat het zicht is. Heb je braakliggende terreinen in de nabijheid, vraag dan welke bestemming ze hebben. Sport of vrije tijd kan een speeltuin betekenen maar ook een grote sporthal !

OPGELET : Met de nieuwe wet op de bescherming van de kustzones lopen woningen in steden minder dan 20m van de zee en buiten de stad 100m van de zee het risico in de toekomst onteigend te worden!

De woning in Tenerife

Hoe dichter bij de zee hoe ouder de gebouwen. Los Cristianos en Playa de las Americas zijn nu bijna 30 jaar oud, dus ook alle gebouwen op de eerste lijn ! Zoek je nieuwbouw en dicht bij zee, dan moet je ook naar de nieuwere urbanisaties uitkijken in de nieuwere zones. Wil je verbouwingen toepassen vraag er dan een deskundige bij om te kijken welke de draagmuren zijn. Bijna alles is gebouwd met betonnen snelbouwstenen gemaakt uit lava zand. Dit wil zeggen bij nieuwbouw en vooral gelijkvloers mag je je de eerste jaren en bij leegstand aan zoutafscheiding verwachten wat je moeilijk of niet kan tegenhouden.

Als u een woning zoekt als investering, dan is het belangrijk een lokatie te vinden die u een maximum aan winst oplevert. In het algemeen leveren woningen aan de zuidkust van Tenerife een hogere huur op en een hogere waarde bij de verkoop. Boven de autosnelweg TF1 liggen de prijzen lager dan onder de autostrade maar vergeet ook de aanwezigheid van winkels en dokters niet. Ook een bezoek aan het strand dient dan met de auto te gebeuren.

Budget voor vastgoed in Tenerife

Denk eraan dat er verborgen en bijkomende kosten kunnen voorkomen. In het algemeen moet u rekenen op 10 % voor oudere woningen.

Gestoria en advokaat in Tenerife

De Spaanse wet is zeer gecompliceerd, dus ons advies is hier zeer belangrijk. Onze Belgische medewerkers zijn specialisten ter plaatse en zijn hierover volledig geïnformeerd. Het is zeer zeker een goede investering. Alleen de persoon die de eigenaar is en de PAPIEREN heeft kan verkopen. Het is al meerdere malen voorgekomen dat huurders een woning illegaal verkocht hebben. Teken nooit iets zonder ons te raadplegen. Wij doen zelf onderzoek naar de eigenaar en/of kijken na of er schulden zijn op de woning (zoals een hypotheek) maar ook schulden voor water, elektriciteit, enz..Wanneer u bij Tenerife Online koopt, hebt u geen externe advokaat nodig daar wij ook uw belangen behartigen.

Onderhandelingen

Eenmaal u gekozen heeft voor een woning en akkoord bent met de prijs en de condities, dient alles op papier te worden gezet. In afwachting van de hypotheek dient u een periode af te spreken voor de betaling en hoe en wanneer de betalingen dienen te gebeuren. Op dit moment dient u ons zeker te raadplegen teneinde de grootst mogelijke zekerheid te hebben dat u zich niet aan iets of iemand bindt.

Vlug reageren

Aangezien sommige woningen vlug van de markt zijn moet u soms snel zijn (zonder de veiligheid te vergeten). Als wij na een kort onderzoek het licht op groen hebben gezet, kan u een voorschot geven. Dit voorschot dient betaald te worden in cash of met een credit card. Een cheque is geen goed idee want het duurt soms enkele dagen voor deze op de rekening staat van de verkoper. Indien u uiteindelijk besluit de woning niet te kopen is dit geld wel verloren. Als de verkoper besluit toch niet te verkopen, krijgt u in principe dit geld terug.

Contracten

Eenmaal uw bod aangenomen is, dan moeten de contracten uitgewisseld worden (Contrato privado de compraventa). Daarin staat de afgesproken prijs vermeld en een zo correct mogelijke beschrijving van de woning. Tevens is de identiteit van de koper en verkoper opgenomen in het contract en als laatste of er schulden zijn op de woning.

Dit gebeurt gewoonlijk binnen de maand nadat uw bod geaccepteerd is. Hier zullen wij geld verdienen voor u. Wij kunnen nu nakijken of er zeker geen schulden zijn op deze woning. Dit document noemt men de "Nota Simple". Op dit moment betaalt u nu ongeveer 10 % van de aankoopprijs. U ontvangt ook een papier dat alle vorige belastingen betaald zijn.

Afhandeling en registratie van uw aankoop in Tenerife

De laatste afhandeling gebeurt wanneer de eigendomsakte wordt getekend voor de notaris en u moet de rest van het overeen gekomen bedrag betalen. Dit gebeurt meestal voor bestaande woningen binnen de 2 à 3 maanden. Alles is achter de rug na de registratie bij het registratiekantoor (Registro de la Propiedad). Deze registratie is ook belangrijk voor de belastingen. Elk jaar moet u een taks (IBI ) betalen. Indien u niet aanwezig kan zijn bij de ondertekening van het contract kan u ons een volmacht geven.

Na ondertekening ontvangt u de sleutels.

Uw woning verhuren in Tenerife

Veel van onze klanten verhuren hun woning graag op een wettelijke en goed georganiseerde wijze. Het is belangrijk dat je woning op een deftige manier verhuurd wordt en dat er zorg voor gedragen wordt. Zeker als jullie enkele duizenden kilometers verwijderd zijn.Hiervoor helpen we jullie graag. We zijn op de hoogte van de wetgeving ter zake en brengen u graag in contact met een specialist op dit gebied.Iemand die u advies geeft en u in contact brengt met mogelijke huurders.Er wordt gezorgd voor ontvangst van de huurders, de poets en de gehele administratieve rompslomp hieromtrent.Stuur geheel vrijblijvend een mailtje naar : Tenerifeonlinesl@gmail.com voor meer info.

Neem ook eens een kijkje op onze vastgoedpagina te koop in Tenerife