top of page

Een woning kopen

"Een woning zoeken in Tenerife is het begin.
Met ons kennismaken is de tweede stap.
Bij ons een woning kopen is het vervolg.
En hier eindigt het niet. Wij blijven ter uwer beschikking"

Als Belgische makelaars in Tenerife begeleiden wij u van A tot Z gedurende het gehele aankoopproces!
Neem ook eens een kijkje op ons vastgoedaanbod.

Bij ons een woning kopen betekent het totaalpakket. Niet alleen bij de aankoop maar ook nadien.

Het begint met een droom….Of men loopt al een tijdje met het idee om een appartement te kopen onder de palmbomen op het paradijselijke Tenerife. Men begint te zoeken op het internet en bladert de verschillende sites door. Men vraagt raad aan vrienden of kennissen die er reeds een woning hebben. Men bezoekt de verschillende beurzen…

Na een tijd heeft men een overvloed aan informatie. Waaronder ook een hoop informatie van diverse immo kantoren waarbij de ene volledig verschilt van de andere. Er wordt gezwaaid met stevige kortingen, bankbeslagen en de klassieke “nu of nooit deals”...

Door die overvloed aan informatie begint men een gevoel te hebben van “als het te mooi is om waar te zijn….” dan is het ook meestal zo !

Vergeet niet dat u een aankoop doet van een woning in Tenerife op meer dan 3000 km van België.  Je hebt het gevoel dat je weinig controle hebt bij de aankoopprocedure want je moet je richten tot een onbekende advocaat in Tenerife die jouw toekomstige aankoop tot een goed einde moet brengen. Want men dient er ook rekening mee te houden dat een notaris in Tenerife niet dezelfde procedures uitvoert zoals in België… Dat wil zeggen dat, eens je eigenaar bent geworden, er de mogelijkheid in zit dat je de achterstallige schulden van de vorige eigenaar dient te betalen. Ook de bouwovertredingen en wanbetalingen kunnen op jou verhaald worden.

Daarom is het belangrijk dat je doorheen de volledige aankoopprocedure goed begeleid wordt.

Wanneer de aankoop is gedaan en de woning van jou is, dien je ook nadien op een vertrouwenspersoon te kunnen rekenen. Denk maar aan sleutelbeheer, poetsdienst, herstellingen, enz….Ook hier zullen sommige makelaars je dan verschillende visitekaartjes overhandigen waar je Spaanse en of Engelse doe het zelvers kan kontakteren voor eventuele verbouwingen. Zou het dan niet beter zijn om 1 kontaktpersoon te hebben, voor de hele aankoopprocedure. Iemand die altijd bereikbaar is en er daardoor geen verrassingen zijn.  Wij, als ervaren makelaar verlenen die diensten van in het begin en integraal.
Te starten vanaf het begin van je zoektocht, tijdens de aankoop, bij de notaris, de post notariële administratie en eens je eigenaar bent, blijven wij ter uwer beschikking.
Zowel voor sleutelbeheer, poetsdienst, herstellingen, verbouwingen en zelfs bij de aankopen van je meubelen, electra, enz…Wens je later naar Tenerife te emigreren zorgen wij ook voor de volledige procedure. Dit tot en met de verhuis en overbrengen van je eigen wagen.

Papierwerk, notaris en controle van documenten

Wanneer u een woning bij ons koopt zorgen wij voor alle papierwerk, van A tot Z. Hieronder een samenvatting van het controle en papierwerk dat wij zullen uitvoeren.

NIE Nummer

Zonder NIE nummer geen aankoop...

Lees meer

Bestaande woning

Compra Venta aanvragen bij de eigenaar...

Lees meer

Bank in Tenerife

Wij gaan samen met u naar de bank...

Lees meer

Notaris

Het verlijden van de akte is altijd spannend...

Lees meer

Nieuwbouw

Compra Venta en Cedulas...
Wij helpen je verder

Lees meer

Dienst Naverkoop

 

 

 

Lees meer

NIE nummer (zonder NIE, geen aankoop)

"VASTGOED KOPEN IN TENERIFE OF IN SPANJE?"

Wij gaan samen met u naar de Policia Nacional om uw NIE nummer te verkrijgen. Dit is een fiscaal nummer dat u dient aan te vragen om een vastgoed aankoop in Spanje te kunnen doen. Dit NIE nummer zullen wij ook later nodig hebben voor: bankrekening, brandverzekering, douane bij verhuis, overbrengen van de wagen, enz…. Wij bereiden alle nodige documenten voor alsook een betaaldocument voor de Policia Nacional waarbij u de taks van ongeveer 10,- euro per persoon betaalt, daarnaast uw infofiche en een kopij van voor EN achterzijde van uw identiteitskaart.

OPGELET: Indien u geen Spaans kent is een tolk een must! Maar vermits wij u begeleiden is dit geen probleem

NIE nummer
iStock-517051928.jpg

Bank in Tenerife

Wanneer  u uw NIE nummer ontvangen heeft, gaan wij naar een bank om uw rekening te openen. Dit is noodzakelijk daar u bij een Spaanse notaris enkel met een Spaanse bankcheque kan betalen en dus de gelden naar uw Spaanse rekening zal moeten overmaken. Voor deze cheque (de dag van het verlijden bij de notaris) zal de bank u kosten aanrekenen van tussen de 150 en 600 € naargelang het bedrag. In België zal uw bank u geen kosten aanrekenen. Na het verlijden van de akte zullen wij U ook begeleiden bij diezelfde bank voor de brandverzekering van uw woning.

BANK

Nieuwbouw Tenerife

Bij de aankoop van nieuwbouw in Tenerife vragen wij het contract “compra venta” aan de promotor waarin duidelijk vermeld staat dat uw woning afgewerkt is en alle “cedulas” (bewijzen van oplevering nodig voor elektriciteit, bewoonbaarheid, water…) aanwezig zijn. Wij vragen eveneens een beschrijving van waar het appartement of woning gelegen is in het complex. Dit om te vermijden dat je een verkeerde eigendom koopt dan vooropgesteld.

De “contrato compra venta” dient een vervaldatum te hebben en de wijze te vermelden waarop de sommen zullen betaald worden. De bouwwaarborg van het gebouw dient vermeld te worden en ook een “Nota Simple” (dit is een uittreksel uit het kadaster waarin vermeld staat dat er eventuele schulden, hypotheken of lastleggingen op de eigendom zouden rusten). Wij vragen tevens een certificaat van de communiteit waarin vermeld wordt dat alle kosten aan de communiteit betaald zullen zijn tot op datum van de akte. Eenmaal al deze documenten verzameld zijn, overhandigen wij deze aan de klerk (notaris) om een klad van de akte voor te bereiden.

Vooraleer u bij de notaris zal tekenen zal u onder onze begeleiding samen met de notaris alles doorlopen en bevestigen dat u alles begrepen heeft. De akte zal duidelijk vermelden dat het goed dat u aankoopt vrij is van lasten, inwoners, bezetters, hypotheken, beslagen of andere kosten ! Bij de minste twijfel zijn wij er om tijdig in te grijpen.

solum aedas homes image 2 (copy).jpg
BANK
Bestaade Woning

Bestaande woning in Tenerife

Indien u een bestaande woning aankoopt in Tenerife, vragen wij het contract de “compra venta” aan de eigenaar waarin duidelijk het kadastraal nummer vermeld staat. Wij nemen een kopie van die akte en overhandigen deze aan de notaris. Wij vragen eveneens de laatste betalingsbewijzen van water, elektriciteit en IBI (kadastraal inkomen) en een bewijs van de communiteit.

Vervolgens dient er een “Nota Simple” aangevraagd te worden ( uittreksel uit het kadaster waarin eventuele schulden, hypotheken of lastleggingen op het eigendom zouden rusten). Een notaris kan geen akte verlijden indien schulden of lasten in de “Nota Simple” zouden voorkomen. Wij vragen een attest van de communiteit waarin vermeld wordt dat alle kosten aan de communiteit betaald zullen zijn tot op datum van de akte. Eenmaal al deze documenten verzameld zijn, kunnen wij deze aan de klerk van de notaris afgegeven om een klad van de akte voor te bereiden.

 

Vooraleer u bij de notaris zal tekenen, zal u onder onze begeleiding samen met de notaris alles doorlopen en bevestigen dat u alles begrepen heeft. De akte zal duidelijk vermelden dat het goed dat u aankoopt vrij is van lasten, inwoners, bezetters, hypotheken, beslagen of andere kosten! Bij de minste twijfel zijn wij er om tijdig in te grijpen.

Notaris

Notaris

Eenmaal al deze stappen ondernomen zijn, kunnen wij samen uw terugreis naar Tenerife plannen om de akte te verlijden bij de notaris. Op de datum dat de akte bij de notaris zal verleden worden gaan wij samen op het afgesproken uur ter plaatse om het klad nogmaals door te nemen en controleren we of alles correct is. Het verlijden van de akte bij de notaris zelf zal slechts een vijftal minuten in beslag nemen.

Hij zal u vragen of u alles hebt begrepen en of u akkoord gaat. Dan zal hij de akte ondertekenen. Indien er een hypotheek of last op de woning lag, zal eerst de bank of de lastlegger een andere akte van opheffing moeten ondertekend hebben vooraleer u kan tekenen. Dit gebeurt meestal op dezelfde dag maar kan ook vooraf. In het geval dit de dag zelf gebeurt, zal u verschillende bankcheques dienen uit te schrijven op naam van de lastlegger (bank) en het restbedrag aan de verkoper.

Bij het verlaten van het kantoor van de notaris zal u een “copia simple” van de akte ontvangen, dit is uw eigendomsbewijs van het notariaat.

IMG_5517.jpg

Dienst Naverkoop

Wanneer u terug naar België bent, gaan wij de volgende dagen voor u de afhandeling doen zoals registratie, overzetten nutsvoorzieningen enz…

Wij gaan ook zorgen dat uw woning tegen brand en schade is verzekerd. Eens alle procedures overlopen zijn, krijgt u na een maand tot 6 weken de originele akte (escritura). Ondertussen zorgen wij voor de nodige renovatie in uw woning indien nodig. Nadien gaan wij de meubelzaken die wij toen samen hebben bezocht contacteren voor de levering. De dag van de levering van de meubelen, zijn wij aanwezig om alles correct te laten verlopen.

Indien gewenst doen wij de opvolging van verhuur en hebben wij onze ploeg 24/24 en 7/7 ter beschikking voor technische interventies. Wilt u in detail hierover meer weten? Mail ons of kom bij ons ter plaatse zodat u zelf kan ondervinden hoe wij tot in detail werken.

Naverkoop

Waarom Tenerife?

  • Tenerife beschikt over het beste klimaat in de Europese unie, met wintertemperaturen van gemiddeld 23 graden en zomertemperaturen van gemiddeld 26 graden. Tenerife heeft daarbij 330 zon dagen per jaar. Daardoor heb je een maximale huuropbrengst van uw eigendom het GEHELE jaar door, dit in tegenstelling tot het Spaanse vasteland, waar het van oktober tot maart erg koud kan zijn.
     

  • Het levensonderhoud in Tenerife is veel goedkoper dan Spanje dankzij het laagste BTW tarief van geheel Europa.

bottom of page