top of page

De Toekomst van Vastgoed op Tenerife: MIJN Voorspellingen NAJAAR 2023 - 2024.

Voor ik deze blogtekst uitschrijf, stel ik mezelf graag kort voor. Ik ben Jean Martin Vandenhoeck en ik woon reeds 13 jaar in Tenerife.

Zaakvoedre van Tenerife Online SL
Jean Martin Vandehoeck

Als zaakvoeder van Tenerife Online kom ik in contact met klanten, diverse diensten, notariaten, collega makelaars en volg ik de laatste ontwikkelingen ivm Tenerife op de voet. Mijn habitat is Tenerife en het vastgoed in Tenerife.

Ik ervaar, leef, adem en voel de veranderingen en ontwikkelingen ter plaatse.

Deze ervaringen geef ik graag door aan jullie als potentiële klant en/of investeerder.

Zodat jullie de juiste beslissingen kunnen nemen en elk risico tot nul kan beperkt worden. Deze blog is niet gespijsd met cijfers, diagrammen en financiële ontwikkelingen maar is gebaseerd op reële feiten vanuit onze eigen ervaring. Het idyllische eiland Tenerife, gelegen in het hart van de Canarische Eilanden, is al lange tijd een geliefde bestemming voor toeristen, overwinteraars en expats die op zoek zijn naar een zonnig klimaat, mooie stranden, prachtige natuur, pittoreske dorpjes en een gezondere en relaxte levensstijl. De laatste jaren heeft de locale vastgoedmarkt voor tweede verblijven in het Zuiden van Tenerife een stresstest ondergaan. Dit onder invloed van wereldwijde veranderende economische factoren, de BREXIT, COVID, de oorlog in Oekraine en de gevolgen van de klimaat opwarming in Europa... Maar deze stresstest heeft Tenerife met glans doorstaan! In deze blogpost zullen we een kijkje nemen naar de nabije toekomst van het vastgoed op Tenerife in 2024.


MAAR EERST DIE STRESSTEST VOOR TENERIFE 2022-2023

De gebeurtenissen in de wereld Noord Korea, Rusland, Oekraïne, China...

De post Covid periode, de economische perikelen op wereldvlak, de ongekend zware energiefacturen van verleden winter, de duurdere vluchten...Noem maar op. En toch heeft Tenerife records in het verkoop van vastgoed gedraaid! Een beter stresstest kan men niet voorstellen. Kijk naar de cijfers en de ontwikkelingen! Wij staven het hieronder met onze persoonlijke ervaring.


Nieubouwproject in Playa de San Juan
Nieuwbouw in Tenerife

2023

In 2022 en de eerste helft van 2023 is de vastgoedmarkt in Tenerife blijven groeien. Begin 2023 kwam er zelfs een tekort aan goede panden. We kregen een averechts effect waardoor de vraag groter werd dan het aanbod. Daardoor stegen de prijzen van de vastgoedmarkt in het zuiden van Tenerife. Combineer dit tekort met een toename van internationale kopers uit heel Europa. Dankzij de rechtstreekse vluchten Tenerife - New York beginnen ook Amerikanen interesse te tonen.

Ik kan de groei van het aantal Belgische kopers het laatste jaar niet beter schetsen dan door te verwijzen naar onze eigen verkoopservaring.

2022 beeindigden we met een schitterend verkoopscijfer. Dit was het jaar dat sinds het ontstaan van Tenerife Online SL, dertien jaar geleden, wij het absolute record in verkoop mochten boeken.

We zijn nu in het najaar van 2023. En we hebben met enkel de eerste helft van 2023 het record van 2022 overtroffen! Daarbij investeren veel van onze klanten in nieuwbouw. Dit komt door de nieuwe regelgeving ivm de kwaliteitsnormen opgelegd door de Europese Unie. Wanneer er een nieuwbouwproject vrijgegeven wordt dat aan onze Belgische smaak en normen beantwoordt, zijn deze woningen in een mum van tijd gereserveerd. En op 3- 4 weken is 90% van een project verkocht! Dit om een idee te geven van hoe aantrekkelijk een investering in Tenerife is geworden.
Nieuwbouwproject in Palm Mar
Palm Mar


Conclusie 2024

Wie dit najaar van 2023 en in 2024 plannen heeft om te investeren in nieuwbouw heeft het goede moment gekozen. De prijzen in de vastgoedmarkt zullen niet veel meer stijgen daar oa de extreme prijsstijgingen achter ons liggen. De bouwmaterialen (cement, beton, aluminium...) ondergaan nu een prijsstabilisatie. De huidige tendensen ivm de klimaat opwarming in Europa bewijzen nogmaals dat Tenerife het beste alternatief is. Kijk maar wat er deze zomer in het Middellandse Zeegebied is gebeurd. Overstromingen, zware regenvallen in Frankrijk, hagelstormen in Italië en ongekende hittes in Spanje...Tijdens de maand augustus van dit jaar waren alle vluchten naar Tenerife volgeboekt mede doordat de vakantiegangers last minute hun boekingen hadden aangepast om hiervan bespaard te blijven. Wij hier op Tenerife worden ook geconfronteerd met de klimaatopwarming maar niet zo extreem als de landen rond de Middellandse Zee. Wij hebben de mildere vorm.

Bijkomend gegeven is dat er in Tenerife ook geen industrie is, wat maakt dat er veel minder luchtvervuiling is dan in Europa.

Tegelijkertijd ondergaat de nieuwbouw op Tenerife een transformatie die wordt gedreven door duurzaamheid en nieuwe technologie. Het eiland blijft wereldwijd een groot publiek aantrekken en de markt belooft dynamisch en divers te zijn, met kansen voor zowel investeerders als mensen die op zoek zijn naar hun perfecte stukje paradijs. Of het nu gaat om een luxueuze villa aan zee, een milieuvriendelijk appartement of een commercieel project.

Ons tropische eiland is gekend om zijn zonnige dagen het hele jaar door in één van de gezondste klimaten ter wereld. En dit in Europa! Wat wil je nog meer... 2024 zal een even boeiend jaar worden als 2023.Vastgoed TIP : Voor diegene die interesse hebben om in een prachtig en exclusief nieuwbouw project in te stappen hebben wij nieuws. Volgend jaar starten wij met de commercialisatie van een groot nieuw Belgisch project in het zuiden van Tenerife op één van de klimatologisch beste plaatsen van het eiland, waarbij wij de volledige exclusiviteit zullen hebben. Je kan ons altijd een mailtje sturen zodat wij u een vrijblijvende infofiche kunnen laten invullen. Zo kunnen we jullie als eerste op de hoogte houden alvorens wij het op de markt zullen brengen. Zo ben je bij de eersten om jouw keuze te kunnen maken.

Investeren en tegelijkertijd van je investering genieten terwijl dit zonder moeite meer opbrengt dan op de beurs is geen utopie maar werkelijkheid hier in Tenerife.

In afwachting kijken we er al naar uit om jullie te mogen ontmoeten. Jean Martin Vandenhoeck


Zaakvoerders van Tenerife Online SL
Jean Martin Vandenhoeck en Ann Robyns

コメント


bottom of page