top of page

Met Pensioen in het Paradijs: Waarom Tenerife de Perfecte Pensioenbestemming Is

Updated: Jun 4

Met pensioen en wonen of overwinteren op een paradijselijk eiland?
Waarom Tenerife de perfecte bestemming is.

Is het einde van je carrière in zicht en zie jij jezelf ook wegdromen bij een prachtige zonsondergang boven de Atlantische oceaan? Ontdek dan in deze blogpost waarom dit idyllische tafereel, geen droom hoeft te blijven.

Na een leven lang te werken en je leven te organiseren rondom je job, is het misschien vreemd om je te bedenken dat jouw gouden jaren nog in aantocht zijn! Want na die allerlaatste werkdag vallen er zoveel verplichtingen weg en ontdek je misschien wel dat de tijd die nu aanbreekt, van overal beleefd kan worden. Dus waarom niet van op een tropisch eiland zoals Tenerife?!

Gelegen op de Canarische Eilanden, biedt Tenerife aan gepensioneerden tal van voordelen: van gunstige belastingregels tot een betoverend klimaat en een benijdenswaardige levenskwaliteit.

In deze blogpost duiken we in de redenen waarom Tenerife uitblinkt als een ideale bestemming voor gepensioneerden die op zoek zijn naar een stukje paradijs.

Pensioen en overwinteren in het paradijs. Waarom Tenerife?
Belastingvoordelen:

Een van de meest aantrekkelijke aspecten zijn de gunstige belastingregels. De Canarische Eilanden hebben een speciaal belastingregime, bekend als de Zona Especial Canaria (ZEC), dat aanzienlijke fiscale voordelen biedt aan bedrijven en inwoners. Voor gepensioneerden betekent dit genieten van een lager inkomstenbelastingtarief in vergelijking met veel andere Europese landen. Bovendien worden er op het eiland geen erf- of vermogensbelasting opgelegd, waardoor gepensioneerden optimaal kunnen profiteren van hun verdiende spaargeld tijdens hun gouden jaren. Met meer geld om te besteden aan vrijetijdsactiviteiten en ervaringen wordt Tenerife een nog aantrekkelijkere pensioenoptie.


Betoverend Klimaat en Prachtige Landschappen:

Dat Tenerife beschreven wordt als een paradijselijk eiland, heeft alles te maken met het subtropische klimaat. Hierdoor kan je heel het jaar lang genieten van temperaturen rond de 25 graden. Wanneer je pensioen aanbreekt, geeft Tenerife je dus geen enkele reden om je strandwandelingen of buitenactiviteiten nog langer uit te stellen! Zo biedt elke dag, je de mogelijkheid om te genieten van je herwonnen vrijheid… en dat pal onder de Spaanse zon.


Rijke Cultuur en Warme Gemeenschap:

De Canarische cultuur is een heerlijke mix van Spaanse, Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse invloeden, waardoor er een levendige en gastvrije sfeer ontstaat. Met pensioen gaan in Tenerife betekent onderdompeling in een gemeenschap die haar tradities omarmt en het leven viert met kleurrijke feesten en overheerlijke gastronomie. Nieuwe vrienden maken onder de lokale bevolking en mede-expats is moeiteloos, omdat de warme en vriendelijke ambiance op het eiland, een gevoel van saamhorigheid bevordert.


Overvloed aan Vrijetijdsactiviteiten:

Met pensioen gaan is de perfecte tijd om hobby's en interesses na te streven die misschien verwaarloosd werden tijdens je drukke werkjaren. Tenerife biedt een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten die aan alle smaken en voorkeuren voldoen. Of je nu je golfswing wilt perfectioneren op eersteklas golfbanen, walvissen wilt spotten tijdens excursies, of gewoon wilt ontspannen op zonovergoten stranden, het eiland biedt voor elk wat wils. Met een dynamische mix van ontspanning en avontuur biedt Tenerife gepensioneerden, een bevrijdende levensstijl.


Beach bar front in paradise. Why Tenerife for your pension?

Met pensioen gaan of overwinteren in dit paradijs wordt werkelijkheid wanneer je Tenerife overweegt als je droombestemming. De gunstige belastingregels, gezondheidszorg, prachtige landschappen en levendige gemeenschap creëren samen een ongeëvenaarde pensioenervaring. Met een rijk cultureel erfgoed en een overvloed aan vrijetijdsactiviteiten belooft Tenerife, je een hoogwaardig leven vol vreugde en onvergetelijke herinneringen. Dus wil jij je gouden jaren beleven op een subtropisch eiland? Zonovergoten herinneringen maken? En jezelf een hogere levenskwaliteit gunnen? Weet dan dat Tenerife je nieuwe thuis kan zijn.


Komt jouw pensioensdatum dichterbij? Wil je van deze herwonnen vrijheid genieten zonder te moeten inboeten in levenskwaliteit? Droom je van een pensioen onder de Spaanse zon? Contacteer ons voor meer informatie en laten we samen je dromen waarmaken!Comments


bottom of page